Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La nova convocatòria del Leader a l'Alt Urgell i la Cerdanya rep 33 sol·licituds

La nova convocatòria del Leader a l'Alt Urgell i la Cerdanya rep 33 sol·licituds

Enguany s'ofereix 640.000 euros, mentre que els projectes presentats sumen una inversió al territori de 5,5 milions. Entre les propostes hi ha l'aposta per les energies renovables, la reforma d'una masia per a turisme o bé l'obertura d'una agrobotiga a peu de carretera
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
23/01/2018 12:45

La nova línia d'ajuts Leader per a l'Alt Urgell i la Cerdanya ha rebut 33 sol·licituds de subvenció per a nous projectes a ambdues comarques. A la nova convocatòria s'hi han presentat 32 empreses i un ajuntament. El termini per presentar les propostes es va obrir el setembre passat i es va tancar el novembre.

El nou Leader ofereix un total de 640.000 euros, tot i que la suma d'ajuts sol·licitats ascendeix a 1,9 milions. Per això, tal i com ja és habitual, ara s'ha iniciat el procés d'avaluació de cada projecte per determinar quins s'ajusten als criteris del pla i quina quantitat poden rebre. El Leader dóna especial importància a factors com ara la ubicació de l'empresa en nuclis rurals amb poca població o bé el fet que creïn nous llocs de treball i l'aposta per energies netes o per les noves tecnologies. La subvenció màxima per a cada projecte és de fins a un 40% de l'ajut sol·licitat.

La tècnica del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, ha destacat per a RàdioSeu que el conjunt d'aquests projectes, si es duen a terme tots, sumen una inversió total de 5,5 milions d'euros al territori, cosa que considera com una molt bona dada ja que demostra un bon moment de l'activitat emprenedora local de cara a aquest 2018. Font remarca que "algunes d'aquestes empreses són noves i en general aposten per la creació de nous llocs de treball o bé per fer noves inversions i ampliar negoci". Per això, ha fet una crida a "creure en el potencial propi i en el fet que al territori hi ha empreses potents que decideixen invertir aquí".

Pel que fa al contingut dels expedients, des del consorci han esmentat idees com ara una empresa d'instal·lacions elèctriques i lampisteria a la Seu que aposta per les energies renovables; la restauració d'una masia per a turisme rural; una desena d'empreses industrials que volen ampliar l'activitat; la creació d'una agrobotiga a peu de carretera a la Cerdanya; hotels que renoven les seves instal·lacions, o bé una empresa de distribució alimentària que obre un nou establiment a la Seu. Mireia Font ha valorat el fet que enguany les propostes no s'enfoquen excessivament en el turisme sinó que mostren la diversificació de l'economia de l'Alt Urgell i la Cerdanya.

Es preveu que entre final de març i començament d'abril ja es pugui anunciar les sol·licituds que han estat acceptades i quin percentatge de subvenció rebran.

Mostrar formulari de contacte