Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La pel·lícula 'Tierra de todos' obre la 10a edició del Picurt

La pel·lícula 'Tierra de todos' obre la 10a edició del Picurt

La inauguració, a Cinemes Guiu, comptarà la presència del director del film, Antonio Isasi-Isasmendi. Tallers, sessions de cinema, xerrades, presentacions de llibres i un homenatge a Laura Orgué, actes per aquest dimecres

Inauguració de la mostra de cartells
Inauguració de la mostra de cartells
21/06/2016 12:25

La 10a Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, Picurt, s'inaugura aquest dimarts, 21 de juny, a les set de la tarda, a Cinemes Guiu de la Seu d'Urgell amb la projecció de la pel·lícula Tierra de todos, presentada pel seu director, Antonio Isasi-Isasmendi. La sessió cinematogràfica serà gratuïta i anirà seguida del tast de 'La Sopa Picurt-Urgèlia', a la sala de Festes Guiu.

Les activitats del festival cinematogràfic pirinenc continuaran dimecres, 22 de juny, amb el taller infantil 'Muntanya' (9.30 h) i una sessió de cinema infantil (11 h) a Cinemes Guiu. A la tarda es podrà veure més films (18 h) i la presentació del llibre 'Entrenamiento para ultratrail', a càrrec del seu autor, Eduard Barceló. La programació també inclou la conferència 'Projecte PirosLIFE per a la consolidació d'una població d'óssos als Pirineus Centrals', amb el director tècnic del projecte, Santi Palazón. Aquesta xerrada es durà a terme a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell (19 h).

El Picurt proposa el mateix dia una vesprada d'escalada a la Sala de Festes Guiu (19 h) i una nova sessió de cinema (20 h) a Cinemes Guiu. La jornada es tancarà amb la tradicional vesprada al Parc del Segre (22.15 h), en què enguany s'homenatjarà l'esportista Laura Orgué.

Exposicions

En el marc de la 10a Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, aquest dilluns s'ha inaugurat l'exposició 'Cartellera de pel·lícules pirinenques', a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. La mostra està formada per material cinematogràfic del fons Josep Benavent i s'hi pot veure documents referents a films rodats en escenaris de l'Alt Urgell i la Cerdanya.

D'altra banda, a l'església de Sant Miquel de la Seu d'Urgell acull la mostra 'Bestiari', de Perico Pastor i Xavier Bellés. L'espai consta de 44 panells, dels quals 22 contenen imatges d’algunes de les bèsties més representatives dels Bestiaris, del Lleó a la Sirena, passant pel Calandrí i l’Àspid, i la resta ofereixen la síntesi de la descripció, així com el significat al·legòric que extrauen del seu comportament.

Mostrar formulari de contacte