Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La piscina municipal de la Seu d'Urgell incorpora la venda en línia i ampliarà la varietat de tarifes

La piscina municipal de la Seu d'Urgell incorpora la venda en línia i ampliarà la varietat de tarifes

L'Ajuntament aprova per unanimitat canvis en l'ordenança reguladora dels preus, amb l'objectiu de facilitar-hi l'accés i augmentar l'ús de l'equipament al llarg de l'estiu. El darrer ple també ha acordat la partida per substituir el parquet del Palau d'Esports

15/05/2024 12:35

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat una modificació a l'ordenança fiscal que regula els preus públics de la Piscina Municipal. El canvi, que ha de permetre facilitar la compra d'entrades per internet i augmentar la varietat de tarifes, ha rebut un suport unànime, ja que al vot favorable de l'equip de govern (Compromís) s'hi ha afegit el dels grups de Junts, ERC i la CUP

La tinent d'alcalde i regidora de Finances, Gemma Tó, va explicar al plenari que es vol impulsar un "nou model" en la venda d’entrades de la piscina. Entre les diverses novetats previstes, ha esmentat que des d'aquest estiu ja es podran adquirir entrades a través d'internet, des d'on els tiquets apareixeran amb un codi QR que es podrà validar quan s'arribi a taquilla. Tó creu que això aportarà més facilitats i agilitat, tant per als usuaris com per al personal de la piscina, i remarca que tot plegat no comportarà cap sobrecost de subministrament. A més a més, augura que pot contribuir a augmentar l’assistència a aquest recinte i, en conseqüència, incrementar també els ingressos per al consistori.

Els canvis també tenen a veure amb les modalitats d'entrada. Aixi, per exemple, s'incorporarà l’opció d’entrada de tarda, a preu reduït, i hi haurà tarifes específiques per a diversos col·lectius, a més d'abonaments d'un mes per a adults o passis de temporada i per a families nombroses o monoparentals. Gemma Tó conclou que d'aquesta manera s'augmenta la quantitat d’opcions i confia que això ajudi a generar més activitat a la piscina.

Per part de Junts, Carme Espuga va mostrar-se a favor de totes aquestes modificacions perquè les considera "encertades". Des del primer grup de l'oposició en valoren que el nou sistema informatitzat "permetrà un major control de l'aforament i possibilita la creació de nous abonaments o d'entrades reduïdes". Tanmateix, Junts també ha demanat que aquest mitjà el puguin aprofitar des d'ara d'altres serveis de l'Ajuntament. 

El portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, també valorava el canvi com "una bona iniciativa". I sobre la implantació de la venda en línia, Viaplana creu que també es podria aprofitar internet per "fer una passa endavant més" i facilitar a través d'internet informació sobre quina és la cabuda de la piscina en cada moment de l'horari d'obertura, perquè així els usuaris puguin saber a quines hores està més o menys plena de gent.

Per la CUP, Núria Valls valorava especialment el fet que aquesta informatització no comporta "cap augment de preu de les entrades, que mantenen les tarifes que hi havia per a l'usuari de la piscina", tot incorporant noves opcions de preu reduït. Per això, també hi han donat suport.

Nova pista al Palau d'Esports

Encara en l'àmbit esportiu, el darrer ple municipal també ha acordat l'assignació econòmica necessària per substituir el parquet del Palau Municipal d'Esports. Aquesta partida, per un valor de 180.000 euros, s'ha inclòs a la nova modificació de crèdit del pressupost, que s'ha presentat al plenari i que ha tirat endavant amb els vots favorables de Compromís i ERC i l'abstenció de Junts i la CUP.

L'alcalde de la Seu, Joan Barrera, ha recordat que aquest canvi ja s'havia plantejat anteriorment, perquè el Palau d'Esports es va inaugurar ja fa més de vint anys i en aquest temps s'ha mantingut el mateix parquet, que amb el temps ha començat a mostrar signes de deteriorament. En aquest sentit, Barrera recorda que aquesta és la pista de joc habitual del Cadí La Seu, que des de fa més de dues dècades competeix a la Lliga Femenina, la màxima categoria estatal, i aquests darrers anys també ha disputat competició europea, amb l'EuroCup Women. Per això, és necessari seguir disposant d'un camp de joc en perfectes condicions.

A més a més, el Palau també acull cada cap de setmana tots els partits com a local de la resta d'equips de l'Associació Esportiva Sedis Bàsquet (que compta amb més d'una quinzena de conjunts), a banda d'altres competicions i esdeveniments al llarg de l'any.

  • Piscina Municipal de la Seu d'Urgell
    Piscina Municipal de la Seu d'Urgell
  • Palau d'Esports de la Seu d'Urgell
    Palau d'Esports de la Seu d'Urgell

Mostrar formulari de contacte