Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La plaga del tigre del plataner preocupa alguns veïns i establiments del passeig Joan Brudieu

La plaga del tigre del plataner preocupa alguns veïns i establiments del passeig Joan Brudieu

L'Ajuntament de la Seu no descarta una fumigació per eradicar l'insecte, que prolifera a causa de les altes temperatures. Conegut en l’àmbit científic amb el nom de Corythucha ciliatapica, no pica a les persones ni el seu contacte provoca reaccions adverses

11/08/2015 11:05

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell no descarta una fumigació al passeig Joan Brudieu per eradicar la plaga del tigre del plataner, que s'ha evidenciat a causa de les altes temperatures d'aquest estiu. L'insecte no pica a les persones ni el seu contacte implica reaccions adverses, però és molt molest, fet que ha provocat les queixes d'alguns veïns i d'establiments ubicats a la zona.

Un dels responsables del servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de la Seu, Bernat Pubill, ha explicat a l'ACN que l'anomenat tigre del plàtan viu en simbiosi amb l'arbre i que ja fa uns anys que es troba arreu de Catalunya. En aquest sentit, Pubill afirma que "la solució al problema passa per una fumigació amb insecticida si és que cal, depenent de la quantitat de població de l'insecte que es detecti". La plaga es controla a la capital urgellenca dos cops per setmana, tot i que la baixada de les temperatures ha regulat la presència de l'insecte i, de moment, encara no s'ha intervingut.

Tanmateix, des d'un establiment que té terrassa al passeig s'ha demanat una acció definitiva per evitar la molèstia que ocasiona l'insecte als clients. De moment, s'ha traslladat una queixa a l'Ajuntament i un tècnic els ha visitat.

El tigre del plataner, conegut en l’àmbit científic amb el nom de Corythucha ciliata, és un insecte originari dels Estats Units que passa l’hivern sota l’escorça dels troncs i a les esquerdes de la fusta. Segons el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, el moment idoni per tractar químicament la plaga és quan l’insecte acaba la hibernació i inicia la primera posta, a la primavera.

Mostrar formulari de contacte