Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La plataforma l'Alt Urgell Decideix valora positivament els resultats del 25-A

La plataforma l'Alt Urgell Decideix valora positivament els resultats del 25-A

A la Seu es destaca la participació del 'sí' i la mobilització del vot en contra i del vot en blanc A Oliana es considera acomplerts els objectius del referèndum i Prats i Sansor remarca l'alt percentatge de votants
Consulta 25-A - Oliana
26/04/2010 14:04

La plataforma l'Alt Urgell Decideix valora positivament els resultats de la consulta popular sobre la independència que s'ha celebrat aquest diumenge, 25 abril. El col.lectiu ha volgut destacar l’ambient festiu en què s’ha dut a terme el referèndum i la feina feta pels nombrosos voluntaris, que han treballat perquè tot anés bé.

En relació amb els resultats, la portaveu de la plataforma, Núria Tomàs, ha remarcat en una entrevista a RàdioSeu que “sumar 1.900 vots a la Seu en una consulta que ni tan sols era vinculant, és un molt bon resultat”. I hi ha afegit: “És poc habitual mobilitzar aquest número de persones a la nostra ciutat i això ja és un èxit”.

D’altra banda, l’Alt Urgell Decideix ha reiterat que un altre dels objectius era involucrar en les votacions no només les persones partidàries del sí, sinó també les del no i del vot en blanc. En aquest sentit, la Seu és una de les ciutat de Catalunya on la suma dels percentatges de vots en contra i en blanc ha estat dels més alts (gairebé un 12%).

Oliana Decideix

I una altra valoració feta sobre el referèndum ha estat la de la plataforma Oliana Decideix, que considera positiva la participació dels olianesos a la consulta sobre la independència de Catalunya que s’ha dut a terme aquest diumenge, i que ha aconseguit mobilitzar un gairebé 28% de la població amb dret a vot.

El col.lectiu considera assolits els objectius pels quals s’havia plantejat l’organització del referèndum, per exemple, dur a terme les votacions “amb una àmplia participació i sense cap mena d’incidència”. D’altra banda, els membres de la Plataforma Oliana Decideix també destaquen la feina prèvia al 25-A, “en què s’ha proposat taules rodones amb representants del món polític i cultural o actes d’àmbit local”.

Des d’Oliana se subratlla que “la consulta ha estat un repte i una oportunitat per a tothom, en una iniciativa impulsada per la societat civil”. A més, el propòsit d’arribar a tota la població creuen que s’ha acomplert: “Diferents edats, diferent forma de pensar, diferents inquietuds, també amb el suport de les entitats i tots amb el mateix propòsit”.

Segons han manifestat membres del col.lectiu, “Oliana continuarà essent un exemple de participació”. Tot i així, la plataforma puntualitza que ara “caldrà reflexionar sobre la poca resposta obtinguda per part dels més joves”. A l’altre costat de la balança hi col.loquen la implicació dels immigrants, “que per primer cop han pogut exercir el vot i han aprofitat l’ocasió”. En aquest sentit, una altre aspecte que se subratlla de forma positiva és “el foment de cohesió social que ha generat la Plataforma”.

També satisfeta es mostrava la plataforma de Prats i Sansor, on la participació (46%) va ser “molt superior a la mitjana de Catalunya”, se subratlla. En aquest cas, els membres del col.lectiu consideren que la xifra dóna més valor al resultat final, amb un 83% de veïns a favor del sí.

Agraïments als col.laboradors

La plataforma l'Alt Urgell Decideix ha agraït públicament la col.laboració dels voluntaris i de les entitats dels municipis de la comarca on s'ha fet la consulta. El referèndum popular ha estat impulsat i organitzat íntegrament per la societat civil.

Mostrar formulari de contacte