Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Plataforma Suport Refugiades Alt Urgell acampa al passeig Joan Brudieu

La Plataforma Suport Refugiades Alt Urgell acampa al passeig Joan Brudieu

El grup va instal·lar tendes per exposar la situació de les persones que fugen de conflictes armats. Paral·lelament s'ha presentat la campanya 'Casa Nostra, Casa Vostra'

Acampada de la Plataforma Suport Refugiades a la Seu
Acampada de la Plataforma Suport Refugiades a la Seu
19/12/2016 11:55

La Plataforma Suport Refugiades Alt Urgell ha dut a terme aquest cap de setmana una acampada al passeig Joan Brudieu, en col·laboració amb l'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc. El grup va instal·lar les tendes dissabte a la tarda i es va estar al bell mig del passeig fins diumenge al matí.

L'objectiu de l'acció era solidaritzar-se amb els refugiats tot fent una aproximació amb la situació amb què es troben moltes de les persones que marxen de conflictes armats com el de Síria. La plataforma considera que els camps de refugiats com "esplanades militaritzades" i es mostra en contra del que qualifiquen com a "Europa fortalesa", alhora que vol pressionar "ajuntaments i governs, que són els que tenen la clau per resoldre aquest conflicte". Una trentena de persones es van quedar a dormir durant dissabte a la nit. També es va organitzar activitats per a infants i joves, un sopar i una xocolatada a mig matí de diumenge.

Tot coincidint amb aquesta acció, dissabte al matí es va organitzar al Centre Cívic El Passeig una presentació de la campanya 'Casa nostra, Casa vostra', amb l'assistència d'una quinzena de persones. La trobada va comptar amb la intervenció del responsable nacional de la campanya, Rubén Wagensberg, i el portaveu de la plataforma alturgellenca, Bernat Lavaquiol.

Mostrar formulari de contacte