Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Pobla de Segur tindrà un centre específic d'FP d'Esports de Muntanya

La Pobla de Segur tindrà un centre específic d'FP d'Esports de Muntanya

Oferirà estades formatives destinades a esportistes i a alumnat, a més d'un programa de formació contínua per a entitats i cossos especials i d’emergència

Assistents a l'acte de signatura del protocol d'intencions per impulsar la creació d'un centre específic d'esports de muntanya al Pallars Jussà (Foto: ACN)
Assistents a l'acte de signatura del protocol d'intencions per impulsar la creació d'un centre específic d'esports de muntanya al Pallars Jussà (Foto: ACN)
03/12/2019 17:40

La Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya -a través del Departament d’Educació i de la Delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran-, l’Ajuntament de la Pobla de Segur i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, han signat aquest dimarts un protocol d’intencions per promoure els ensenyaments professionals d’Esports de Muntanya a la comarca del Pallars Jussà. L’acte de signatura i de presentació s'ha fet a l’Ajuntament de la Pobla de Segur, població que acollirà un centre de formació professional específic per a la qualificació professional en aquest àmbit.

La comarca compta amb un entorn natural propici per a les activitats esportives i amb l’Institut de la Pobla, que és un referent d’èxit en l'FP d’Esports d’Hivern, de Muntanya i Escalada. Això ha motivat dur a terme el protocol. Concretament, l’han signat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós; la delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; l’alcalde de la Pobla, Marc Baró; l’alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, i el vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre.

En el torn d’intervencions, Baró ha parlat de l’oportunitat que representarà aquest centre per al futur de la zona i com es potenciarà la pràctica esportiva al Pallars. Per la seva banda, Dalmau ha manifestat que "serà un complement perfecte per acabar de donar a conèixer les muntanyes de la Vall Fosca".

Talarn ha destacat també que es tracta d'un projecte en què cal esmerçar esforços "perquè ajudarà la gent a arrelar-se al territori". Així mateix, el president provincial ha assenyalat que "cal aprofitar les característiques pròpies de la zona i les sinergies de dos ajuntaments com la Pobla de Segur i la Torre de Capdella"

Línies d’actuació

El protocol estableix un seguit de línies d’actuació, que es concretaran en un futur acord de col·laboració per consolidar a la comarca l’FP relacionada amb els esports de muntanya. A banda de la creació d’un centre específic, es vol oferir un pla d’estades formatives, destinades a esportistes i alumnat dels centres educatius, per facilitar l’adquisició de competències professionals relacionades amb aquests esports. També es vol organitzar un programa de formació contínua adreçat a diverses entitats i a cossos especials i d’emergència, com ara els Mossos d’Esquadra o els Bombers de la Generalitat.

A través del futur acord de col·laboració es vol, doncs, desplegar la formació professional d’Esports de Muntanya i crear el centre específic. L’oferta formativa haurà de respondre als criteris generals de la planificació de l’oferta del Departament d’Educació i s’implantarà al nou centre de formació. El conveni preveu la col·laboració de les empreses i organitzacions empresarials de la zona d’influència i del sector, com també de les fundacions i entitats sense afany de lucre que puguin col·laborar.

El futur acord també preveu que el Departament d’Educació contribuirà en el projecte amb la formació específica en els diferents àmbits, mentre que la Pobla de Segur facilitarà l’edifici i les instal·lacions per ubicar el centre educatiu. Per la seva banda, la Torre de Capdella aportarà instal·lacions complementàries per a la formació d’àmbits de Mitja i Alta Muntanya. Finalment, la Delegació del Govern coordinarà les actuacions tant en l’àmbit local com institucional i la Diputació de Lleida hi donarà suport mitjançant recursos destinats a equipaments i infraestructures.

Mostrar formulari de contacte