Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Policia Municipal de la Seu d'Urgell intensifica els controls per localitzar gossos no inscrits al registre d'ADN

La Policia Municipal de la Seu d'Urgell intensifica els controls per localitzar gossos no inscrits al registre d'ADN

L'Ajuntament té inscrits més de 1.300 cans al municipi, però només el 62% són identificables amb la mostra genètica. L'ordenança local de tinença d'animals contempla que els propietaris tenen l'obligació de facilitar aquesta informació
Control de la Policia i la brigada municipal en un parc del barri de Sant Antoni
30/05/2022 17:40

Aquest mes de maig s’han intensificat els controls per part de la Policia Municipal per tal d’identificar i sancionar aquells propietaris de gossos que encara no han facilitat l’ADN de la seva mascota a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. La identificació genètica dels gossos a través de l’ADN es va implantar el juliol de 2018 amb l’objectiu de poder actuar amb decisió cap als propietaris incívics que no recollien les defecacions dels seus animals.

El consistori exposa que "és important disposar el codi genètic de tots els gossos del municipi per tal de poder comparar les mostres de femta recollides a la via pública", després "poder determinar de quin animal procedeixen" i finalment sancionar el propietari incívic.

Actualment estan inscrits al registre censal municipal un total de 1.342 gossos, dels quals es disposa de l’ADN d’un 62%. Per tant, a grans trets, al voltant d'un de cada tres cans no és identificable. L’ordenança municipal de tinença i protecció d'animals, en el seu article 39, preveu que els propietaris de gossos tenen l’"obligació" de facilitar aquesta informació genètica a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i, que en cas contrari, podran ser sancionats. El fet de no facilitar l’ADN està tipificat actualment com a "infracció greu" amb sancions que van dels 251 als 600€.

Una cinquantena de controls en un mes

De moment, aquest augment de control dels gossos ha permès identificar, en un mes, una cinquantena de propietaris de gossos, dels quals el 40% no havia facilitat l’ADN a l’Ajuntament i, d’acord amb l’ordenança municipal seran sancionats.

Des de l’Ajuntament de la Seu es preveu que aquest control no sigui puntual sinó que esdevingui una mesura "permanent", per poder disposar del major percentatge possible de gossos identificats genèticament al municipi. El consistori espera que això disminueixi la presència de defecacions canines als parcs, places i carrers de la ciutat.

Mostrar formulari de contacte