Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Policia Municipal sanciona 18 propietaris de gossos per portar l'animal deslligat

La Policia Municipal sanciona 18 propietaris de gossos per portar l'animal deslligat

Les intervencions s'han fet la darrera setmana després que hi ha hagut diversos atacs a mascotes que sí que portaven la corretja. Les infraccions s'han detectat especialment a l'Horta del Valira i al Parc del Cadí
Policia Municipal de la Seu
28/07/2016 17:38

La Policia Municipal de la Seu d’Urgell ha obert, aquesta darrera setmana, un total de 18 expedients sancionadors a propietaris de gossos que portaven la seva mascota sense lligar.

Aquestes sancions, que s’han interposat en pocs dies, s'han dut a terme després que es constatés que alguns propietaris de gossos tornaven a fer cas omís de l'obligació de portar lligat el seu animal mentre passegen per la via pública, fet que comporta infringir la normativa municipal. A més a més, darrerament s’han produït episodis d’atacs de gossos que anaven deslligats pel carrer cap a d'altres gossos que sí que anaven amb corretja.

Per evitar aquest tipus de situacions, els agents municipals han extremat els controls i la vigilància en els espais d’esbarjo de la Seu on  solen passejar aquests gossos amb els corresponents propietaris. Els indrets on s'ha detectat més aquestes situacions és a la zona de l’Horta del Valira i al Parc del Cadí.

La Policia Municipal ha aprofitat per recordar a tots els propietaris de gossos que està totalment prohibida l’entrada de gossos al Parc Olímpic del Segre.

Sancions de fins a 300 euros

L'ordenança municipal de control i tinença d'animals disposa que les sancions lleus (com pot ser no comunicar la defunció d’un animal) són d’entre 30 i 60€; les greus (com per exemple no recollir les defecacions del gos) se situen a la franja dels 150 als 200€; i finalment, les molt greus (com és portar el gos deslligat o sense morrió en cas de ser catalogat com a raça potencialment perillosa, o la  reincidència en les greus) oscil·len entre 200 i 300€.

Mostrar formulari de contacte