Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La preincripció escolar pel curs 2010-2011 s'avança a la Seu

La preincripció escolar pel curs 2010-2011 s'avança a la Seu

Els tràmits es podran dur a terme del 2 al 16 de febrer a les mateixes escoles de la Seu o bé a l'Oficina Municipal d'Escolarització Els centres educatius celebren jornades de portes obertes
Portes Obertes Escoles 2010-2011
18/01/2010 18:26

El pròxim 2 de febrer s'iniciarà el període de preinscripció per al curs escolar 2010-2011 -que es perllongarà fins el dia 16 del mateix mes- per presentar les sol·licituds d'admissió d'alumnes que han de cursar segon cicle d'educació infantil, primària i ESO als centres docents sufragats amb fons públics (escola pública i escola privada concertada).

Per formalitzar la preinscripció, cal omplir la sol·licitud que es facilita de manera gratuïta en qualsevol centre docent de la ciutat: les escoles La Valira, Pau Claris, Albert Vives i Castell-Ciutat, així com el col·legi La Salle i l’institut Joan Brudieu. També es pot fer el tràmit a través de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de la Seu d’Urgell, ubicada a les dependències de l’Ajuntament urgellenc. La preinscripció cal fer-la al centre educatiu que es triï en primera opció o a la mateixa OME.

L’OME, que des de ja fa sis cursos ofereix als urgellencs informació per l’escolarització dels infants i joves, també facilita informació de tota l’oferta escolar obligatòria i no obligatòria que existeix a la capital de l’Alt Urgell, així com dades sobre el procés de matriculació, preinscripcions escolars durant tot l’any i la gestió de la matrícula.

A més, aquest servei municipal facilita informació sobre l’oferta educativa de la nostra ciutat, així com de les instal·lacions, els serveis que s’ofereixen, les activitats extraescolars que programen i els contactes amb la direcció dels diferents centres escolars.

Altres finalitats de l’OME és "vetllar pel compliment de la legalitat en el procés d’admissió de l’alumnat en el seu àmbit d’actuació mitjançant la comissió d’escolarització, establir els mecanismes necessaris per orientar i informar adequadament les famílies de tota l’oferta educativa".

L’OME també ha de procurar una distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques que en permeti la integració, faciliti la cohesió social i afavoreixi una qualitat educativa adequada per a tota la població escolar.

Jornades de portes obertes

Els cinc centres educatius d'infantil i primària, així com l'institut de la Seu d'Urgell obriran les seves portes a les famílies de la ciutat per donar a conèixer les seves instal·lacions, equipaments, serveis, activitats i projectes pedagògics respectius.

Per centres, l'escola Pau Claris i el col·legi La Salle celebraran la seva jornada de portes obertes el dissabte 30 de gener, de deu del matí a una del migdia. Les escoles La Valira, Albert Vives i Castell-Ciutat estan obertes a les visites i consultes tots els dies, però caldrà trucar prèviament per concertar visita.

Per la seva part, l'institut Joan Brudieu realitzarà la seva jornada de portes obertes el dilluns 1 de febrer, a les set del vespre.

Mostrar formulari de contacte