Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Pujada a Salau torna a defensar la construcció d'un túnel sota el port

La Pujada a Salau torna a defensar la construcció d'un túnel sota el port

Els organitzadors volen demanar la redacció d'un nou avantprojecte, ja que l'anterior data de 1972 La trobada, que se celebrarà diumenge, també reivindica cada any l'agermanament entre Catalunya i Occitània
Túnel de Salau - Associació
02/08/2013 16:02

Aquest diumenge se celebrarà una nova edició, la 26a, de la Pujada al Port de Salau. Enguany la trobada d'agermanament catalano-occitana torna a reivindicar amb força la construcció d'un túnel que connecti el Pallars Sobirà i l'Arieja a través d'Alòs d'Isil.

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla; el president de l'Associació Internacional per al Túnel de Salau, Xavier Bada, i la presidenta Liasion France-Espagne, Mireia Pujol, han coincidit a qualificar d'"estratègica" la necessitat d'un túnel sota el port de Salau. Xavier Bada n'ha destacat "la seva situació geogràfica" i "l’impuls econòmic que suposaria la seva posada en marxa, especialment en el camp del transport de mercaderies".

Alhora, l'associació ha anunciat que volen impulsar la redacció d'un nou avantprojecte, atès que l'anterior data del 1972 i ha quedat obsolet. Un dels enginyers que va participar en la redacció d’aquest document., Sebastià Riera, ha indicat que el traçat del túnel proposat no variarà respecte l’avantprojecte anterior, només caldrà actualitzar les condicions tècniques i de seguretat”.

Miquel Padilla, ha elogiat l’esforç i la tenacitat de l'Associació Internacional per al Túnel de Salau per reivindicar la importància d’aquesta infraestructura.

L’ascensió al Port de Salau també ha esdevingut un símbol d'agermanament entre dues nacions amb vincles històrics, lingüístics i culturals com són Catalunya i Occitània.

Mostrar formulari de contacte