Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Pujada al Port de Salau reivindica novament un túnel entre el Pallars Sobirà i l'Arieja

La Pujada al Port de Salau reivindica novament un túnel entre el Pallars Sobirà i l'Arieja

La Diputació creu que el vial podria servir per desenvolupar un nou corredor viari amb França
02/08/2011 18:17

La Pujada al Port de Salau vol fer revifar enguany la reivindicació de construir un túnel que uneixi el Pallars Sobirà i l'Arieja. L'ascenció també serà un any més un símbol d'agermanament entre la llengua i la cultura de Catalunya i Occitània.

El president de l’Associació Internacional per al Túnel de Salau, Xavier Bada, ha defensat que a aquesta infraestructura se li hauria de donar la mateixa importància que les que s'han estrenat els darrers anys a Lleida, com ara l'estació de l'AVE i l'aeroport d'Alguaire. Es tractaria de la construcció d’un túnel de 4,8 quilòmetres de llarg, a 900 metres d’altitud.

L'obra, com que és transfronterera, comptaria amb una aportació econòmica europea del 50%, segons la presidenta de l'associació Liasion France-Espagne, Mireia Pujol.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat el potencial d’aquesta infraestructura pel desenvolupament de la zona i defensa que no ha de ser incompatible amb el Corredor Mediterrani.

Fins ara, les entrades de mercaderies a Europa es fan per Flandes i per l’Atlàntic. Reñé apunta, però, que la creixent influència de la Xina i l'Índia poden fer necessaris nous corredors viaris basats en el port de Barcelona.

Mostrar formulari de contacte