La ratafia 'Els Raiers' de la Pobla de Segur compleix 125 anys
La marca presenta un llibre commemoratiu, que inclou receptes de cuineres com Carme Ruscalleda
La Ratafia Els Raiers compleix 125 anys. La fàbrica de licors Cal Col·lector de la Pobla de Segur ha començat els actes de celebració amb l'edició d'un llibre que recorda la història d'una de les marques de licor més emblemàtiques de Catalunya.
L'obra repassa la història de l'empresa familiar i, a més a més, inclou un receptari de cuina amb plats elaborats amb ratafia, segons ha explicat a l'ACN, Àngel Portet, responsable de l'empresa.
Al receptari s'hi pot trobar diversos plats pirinencs que han elaborat tradicionalment a casa seva. Entre els cuiners que hi han col·laborat, però, també hi ha Carme Ruscalleda.
La cuinera de Sant Pol de Mar, posseïdora de tres estrelles Michelin, ha fet el pròleg. Allà s'hi pot llegir que "la ratafia són glops amables de cultura mediterrània, d'una beguda licorosa i aromàtica que amb només un rajolí pot capgirar el sabor d'una vinagreta''.