Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'àrea de pediatria del Sant Hospital rep el Certificat de Bones Pràctiques

L'àrea de pediatria del Sant Hospital rep el Certificat de Bones Pràctiques

La Unitat Maternoinfantil ha estat distingida pel seu programa d'alta precoç postpart Enguany el Ministeri de Sanitat també ha premiat l'Hospital de Puigcerdà per la tècnica de disminució de cesàries

Hospital de la Seu - Unitat Maternoinfantil Premi Ministeri Salut 2015
Hospital de la Seu - Unitat Maternoinfantil Premi Ministeri Salut 2015
17/03/2015 18:13

La Unitat Maternoinfantil de l'Alt Urgell, formada per Pediatria dels Pirineus i el Servei d'Obstetrícia i Llevadores de la Fundació Sant Hospital de la Seu, ha estat reconeguda pel Ministeri de Sanitat i Consum amb un Certificat de Bones Pràctiques en l'àmbit de la Salut Sexual i Reproductiva. El distintiu reconeix el seu programa pioner d'alta precoç postpart i els grups de suport postpart.

La Unitat Maternoinfantil de l'Alt Urgell va posar en marxa l'any 2012 el programa per facilitar l'alta precoç, pensada per als parts no complicats i sense risc ni per a la mare ni per al nadó. Així, la mare pot tornar a casa amb el seu nounat entre 8 i 24 hores després d'haver donat a llum, sempre amb un estricte control per part de les llevadores.

A les poques hores, es realitza un control telefònic per part de les llevadores i, posteriorment, controls al niu de la Fundació Sant Hospital amb visita conjunta entre llevador-pediatra per al nadó i llevador-obstetre per a la mare. Es realitzan tants controls com siguin necessaris, a banda de realitzar els programes de cribratge establerts.

El primer any van participar en aquest programa un 12% del total de parts. El 2013 ja es va arribar al 23%; i el 2014, al 40%, fet que confirma la bona acceptació per part dels pares. El certificat de bones pràctiques del Ministeri de Sanitat reconeix pràctiques clíniques o assistencials innovadores, que han demostrat bons resultats i que serien extrapolables a la resta del sistema sanitari.

A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, l'Hospital de Puigcerdà també ha estat reconegut pel Ministeri, en aquest cas per la tècnica de moxibustió per disminuir el nombre de cesàries, tècnica que també s'aplica a la Seu amb bons resultats. Els reconeixements es van lliurar aquest dilluns a Madrid.

Mostrar formulari de contacte