Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La recuperació del Cant de la Sibil·la omple la Catedral

La recuperació del Cant de la Sibil·la omple la Catedral

L'esdeveniment va precedir la Missa del Gall després de 500 anys sense celebrar-se La Seu és entre les poblacions que tenia tradició pròpia en aquest àmbit

Cant de la Sibil·la
Cant de la Sibil·la
27/12/2011 11:27

La Catedral de Santa Maria es va omplir la nit de Nadal per a la recuperació a la Seu del Cant de la Sibil·la, que no s'hi interpretava des de feia 500 anys. L'esdeveniment va precedir la tradicional Missa del Gall, presidida per l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives.

La soprano Laura de Castellet, amb Lluís Obiols a l'orgue i amb l'acompanyament d'un cor creat per a l'ocasió, van ser els encarregats d'interpretar-lo.

Poc abans de l'acte, Lluís Obiols destacava a RàdioSeu que, tot i ser conegut sobretot a Mallorca, el Cant de la Sibil·la també és propi de la Seu.

El Cant de la Sibil·la, declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, és una antiga tradició de la nit de Nadal que anuncia la fi del món i l'arribada de Crist a la Terra. A la capital de l'Alt Urgell, al segle XVI l'interpretava un nen. També s'hi fa referència a les representacions del Retaule de Sant Ermengol.

Aquest cant el van prohibir en el Concili de Trento i només es va conservar a Mallorca i a l'Alguer. Ara també es pot escoltar en altres ciutats. Es canta per exemple a la basílica de Santa Maria del Mar, a Barcelona. La popularitat d'aquesta tradició va revifar als anys 90 quan entre les veus que el van interpretar hi havia la cantant Maria del Mar Bonet.

Mostrar formulari de contacte