Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Reforma Laboral no convenç els representants sindicals a la Seu

La Reforma Laboral no convenç els representants sindicals a la Seu

CCOO, USTEC i COS creuen que es prioritza els interessos de les elits i reclamen que també es reformi mecanismes d'evasió com les SICAV Un debat sobre la nova legislació ha servit per presentar l'Assemblea Social de l'Alt Urgell
Assemblea Social de la Seu
07/02/2012 12:44

La nova proposta de Reforma Laboral no convenç els sindicats. Els possibles canvis en la legislació van centrar el debat que es va celebrar aquest divendres passat al Centre Cívic de la Seu, i que servia per presentar la nova Assemblea Social de l’Alt Urgell.

Salvador Sainz, representant de Comissions Obreres a la Seu, recorda que els principals culpables de la crisi no han estat els treballadors sinó el món financer. Per això, Sainz critica que només es vulgui reformar el mercat laboral i en canvi no es plantegi cap reforma per acabar amb mecanismes d’evasió d’impostos com són les SICAV i els paradisos fiscals.

En canvi, el director de l’OTG de la Seu, Josep M. Pasques, posa l’accent en la necessitat immediata de solucionar l’elevat índex d’atur. Pasques creu que cal aprofitar la situació actual per adequar més la formació dels treballadors a les necessitats de les empreses.

Des d’un àmbit concret com és l’ensenyament, el portaveu d’USTEC-STES, Esteve Romero, lamenta que tot el debat se centri en la reforma laboral i no s’afronti els problemes de fons, que tenen molt a veure amb la formació. Romero creu que permetre a les empreses fer el seu propi conveni és injust perquè el treballador sempre serà la part més feble en la negociació.

Finalment, des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) es mostren totalment en contra de les reformes laborals, tant la nova del PP com l'anterior del PSOE, ja que fins ara s’ha demostrat que no serveixen per reduir l’atur sinó per facilitar l'acomiadament, i només representen els interessos de les elits financeres. El representant de la COS, Jordi Joan, creu que el que cal canviar no és la legislació laboral sinó el model econòmic.

Després d’aquest acte, Jordi Joan també va oferir una xerrada sobre la mateixa qüestió al Casal Popular de l’Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte