Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La represa de la circulació de trens entre Puigcerdà i Ribes de Freser, ajornada fins al maig

La represa de la circulació de trens entre Puigcerdà i Ribes de Freser, ajornada fins al maig

ADIF ha informat que un despreniment a la reforma del túnel de Toses ha obligar a allargar les obres, que van començar el mes de juny passat. La previsió inicial de l'ens estatal era que la connexió entre la Cerdanya i el Ripollès es pogués restablir al febrer
Treballs de reforma del túnel ferroviari de Toses (Foto: ADIF)
19/11/2020 12:45

El director general de Conservació i Manteniment d'ADIF, Ángel Contreras, ha informat que "per causes sobrevingudes i imprevistes" s'ha hagut de "reprogramar" el restabliment de la circulació ferroviària de la línia R3 entre Ribes de Freser i Puigcerdà. En comptes de posar-se en funcionament el 7 de febrer vinent, no es farà fins el mes de maig de 2021.

Contreras ho ha anunciat en una reunió telemàtica amb representants de Rodalies, la Generalitat i els ens locals de la Cerdanya i el Ripollès. El responsable estatal d'infraestructures ferroviàries ha detallat que l'endarreriment es deu, principalment, a un "despreniment de terres que va tenir lloc a l'estiu en la fase inicial de les obres". Tot i això, ha dit que els treballs de millora al túnel de Toses, endegats el mes de juny passat, "ja estan per sobre el 50%" pel que fa a execució.

El dirigent d'ADIF ha detallat que el despreniment que va tenir lloc a l'estiu "va ser arreglat amb la màxima celebritat possible" i ha apuntat que "les obres segueixen el seu curs amb normalitat". De fet, ha subratllat que "precisament s'estan executant aquestes obres per evitar riscos d'aquest tipus i avançar-se a un possible problema que hagués generat més riscos amb la línia de circulació".

Fora de servei tota la temporada d'hivern

Davant d'això, ADIF ha situat la nova data per restablir el servei cap al mes de maig vinent. "El màxim interès és acabar com més aviat millor les obres per reduir l'afectació als viatgers", ha assegurat Ángel Contreras, que en tot cas ha reconegut que la línia estarà fora de servei al llarg de tota la temporada d'hivern. Des de l'estiu passat, el trajecte afectat es pot fer amb un servei alternatiu de bus, que en tot cas allarga encara més un viatge que habitualment ja triga més de tres hores per cobrir la distància entre Puigcerdà i Barcelona.

L'actuació de millora del túnel de Toses té un pressupost estimat superior als 9,5 milions d'euros i té per objectiu intervenir a l'estructura del túnel, situat entre Planoles i la Molina. Està previst rehabilitar-lo per arreglar les patologies i els danys detectats en el marc de les inspeccions que s'hi ha fet. Ara s'hi estan duent a terme els treballs per millorar el revestiment i el drenatge.

Mostrar formulari de contacte