Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La revista 'Cadí-Pedraforca' dedica el seu nou número a escriptors, periodistes i llibreters

La revista 'Cadí-Pedraforca' dedica el seu nou número a escriptors, periodistes i llibreters

El dossier central parla de l'ofici de narrar la vida a l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà, i inclou un article sobre RàdioSeu. També s'hi fa referència a la història de les publicacions periòdiques de les tres comarques
Portada del número 28 de 'Cadí-Pedraforca' (Ed. Gavarres)
26/05/2020 16:15

La revista Cadí-Pedraforca ja ha tret a la venda el seu número 28, que en aquesta ocasió dedica el seu dossier central a "l'ofici de narrar la vida" al territori. Així, aquest especial està dedicat al passat, present i futur d'escriptors, periodistes, llibreters, cronistes i d'altres persones que han deixat i deixen testimoni de tot allò que passa a les tres comarques que abasta la publicació: l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà.

El dossier, tal com és habitual, consta de diversos articles en què aquesta vegada es fa referència, entre d'altres aspectes, als escriptors, periodistes i projectes comunicatius més destacats que han sorgit a la zona. Un dels articles fa referència a l'evolució de les revistes periòdiques que han existit a l'Alt Urgell i se n'esmenta el fet que, amb algunes excepcions, moltes d'elles van tenir una trajectòria efímera. També es parla de l'actual oferta de revistes gratuïtes i de la història dels mitjans de comunicació, les llibreries i el món literari a totes tres comarques.

La revista també inclou un article de dues pàgines dedicat a RàdioSeu. A l'escrit, a càrrec d'Eva Múrcia, s'hi recorda entre d'altres aspectes els orígens de l'emissora municipal, el gran nombre de persones que hi han passat al llarg dels anys, la seva llarga etapa de més de tres dècades a Castellciutat, la professionalització del seu funcionament quotidià (mitjançant l'equip format actualment per Marta Pujantell, Ignasi Cervera i Pep Graell), el manteniment d'una programació amb protagonisme per als col·laboradors, el salt que ha suposat l'entrada de la ràdio a les noves tecnologies (web i xarxes socials) i l'estrena, ara fa dos anys, dels actuals estudis al passeig del Parc de la Seu d'Urgell. També s'hi fa esment al fet que enguany RàdioSeu celebra el seu 35è aniversari i els 25 anys d'un dels seus programes més emblemàtics, 'Carretera i Manta'.

D'altra banda, entre els protagonistes històrics que apareixen a la publicació hi ha Emili Solà, cronista de Coll de Nargó durant molts anys; Ramon Tarruella, un dels fotoperiodistes més prolífics que ha tingut Puigcerdà, i Josep Blanxart, polític i advocat que va escriure la primera història de Berga i de Queralt. També es recorda la tradició llibretera de les famílies Antich i Viladesau, a la Seu i Puigcerdà respectivament, i la singular biografia de l'escriptor Ramon Vinyes i Cluet, que actualment dóna nom a la biblioteca de Berga i que va esdevenir amic personal de Gabriel García Márquez, que el definia com "el sabio catalán".

El nou número inclou d'altres continguts com ara l'apartat 'Primers relleus', amb Anna Martí (exregidora, docent i actual síndica de greuges de la Seu), i una conversa amb Anna Pallé (agent d'assegurances, exregidora de Puigcerdà i impulsora de l'Associació de Dones de Cerdanya). El 'Retrat de Família' d'aquesta edició està dedicat a la família Dolcet Bosch, propietaris de l'Hotel del Prado de Puigcerdà, i s'hi fa referència a la tradició familiar del xef Lluís Dolcet, nascut a Alàs.

Mostrar formulari de contacte