Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La revista Sàpiens presenta la campanya i el manifest 'No eren bruixes, eren dones'

La revista Sàpiens presenta la campanya i el manifest 'No eren bruixes, eren dones'

L'acte tindrà lloc al Jardí del Palau Robert, amb la presència dels experts Agustí Alcoberro i Pau Castells. L'objectiu és dignificar el miler de dones jutjades i executades a Catalunya per bruixeria, una quarantena de les quals estan documentades a l'Alt Urgell

Campanya 'No eren bruixes, eren dones!'
Campanya 'No eren bruixes, eren dones!'
05/03/2021 11:55

El Jardí del Palau Robert acollirà aquest dissabte al migdia la presentació de la campanya i del manifest 'No eren bruixes, eren dones!', impulsats per la revista Sàpiens per dignificar el miler de dones jutjades i executades entre els segles XVI i XVII per bruixeria a Catalunya.

Ho han investigat exhaustivament dos dels màxims experts en cacera de bruixes del nostre país, Agustí Alcoberro i Pau Castells, que donaran a conèixer, juntament amb la directora de la publicació, Clàudia Pujol, el resultat de les seves recerques.

Les importants novetats historiogràfiques que publica Sàpiens en el seu número del mes de març, inclouen un mapa interactiu i un cens amb més de 700 fitxes sobre les dones acusades, jutjades i executades. A l'Alt Urgell n'hi ha recollides una quarantena.

A banda de les intervencions d’Alcoberro, Castells i Pujol, l’acte al Palau Robert comptarà amb interpretacions del grup musical Ginestà, així com amb la projecció d’un vídeo de difusió i adhesió al manifest que s’ha impulsat per restituir el bon nom de les víctimes. L’aforament serà limitat per causa de la COVID-19 i cal inscripció prèvia a l’adreça .

Preàmbul del 8-M

L'acte és un preàmbul a la celebració i reivindicació del 8 de març arreu del territori, tenint en compte que la cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. "Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció", assenyalen des de Sàpiens. La revista considera "un acte de justícia històrica" recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Mostrar formulari de contacte