Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La revista Viajar dedica un monogràfic a l'oferta de turisme actiu del Pirineu i les Terres de Lleida

La revista Viajar dedica un monogràfic a l'oferta de turisme actiu del Pirineu i les Terres de Lleida

01/06/2010 18:33

La revista Viajar, la primera publicació de l'Estat especialitzada en viatges, amb 60.000 exemplars de tirada i 298.000 lectors, dedica un monogràfic de 76 pàgines a l'oferta de turisme actiu del Pirineu i les Terres de Lleida. La guia, impulsada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, es distribuirà conjuntament amb el número d'aquest mes de juny de la revista Viajar.

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, i el director de la publicació, Mariano López, han presentat aquest migdia aquest número especial que porta per títol "Lleida. La tierra del turismo activo". També han participat en aquesta presentació el director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal, i el cap de l'equip de revistes corporatives del Grupo Zeta, Xavier Soler.

En l'acte de presentació de la guia Viajar el president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha destacat en referència al turisme actiu que "es tracta d'un sector emergent, que innova i l'oferta del qual abraça el conjunt de les comarques del territori". Gilabert ha recordat el lideratge de les Terres de Lleida pel que fa a l'oferta de turisme actiu en l'àmbit de tot l'Estat i ha manifestat que "aquesta publicació ens permetrà posicionar-nos encara millor i alhora podrem donar a conèixer mitjançant el periodisme especialitzat altres sectors del turisme emergent com ara el turisme ornitològic, el turisme astronòmic i el turisme ferroviari".

Gilabert també ha recordat que el turisme actiu a les comarques de la demarcació de Lleida representa la contractació anualment d'unes 2.800 persones, de les quals una quarta part són contractades durant tot l'any i la resta per temporada, i els 625.000 serveis que es contracten al cap de l'any a les 159 empreses establertes en el conjunt de la demarcació.

El director de la revista, Mariano López, ha posat èmfasi en el fet que aquest especial dedicat al turisme actiu de Lleida es publiqui el mes de juny, quan la publicació té la major tirada i difusió de tot l'any. La revista Viajar té una tirada de 60.000 exemplars i per aquest mes de juny es preveu una difusió a 298.000 lectors. Per aquest motiu, ha expressat la seva satisfacció per poder oferir als lectors de la publicació "un producte líder com el turisme actiu de Lleida en un mes líder de vendes de la revista" previst per a aquest mes de juny. Viajar pertany al Grupo Zeta i fa 32 anys que és als quioscos, essent considerada actualment com la primera revista especialitzada en viatges de l'Estat.

El director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal, ha donat a conèixer que han col·laborat amb el Patronat de Turisme en l'edició d'aquesta guia l'Agència Catalana de Turisme, el Patronat de Turisme de l'Alta Ribagorça, el Parc Olímpic del Segre i Torisme Val d'Aran. Vidal també ha explicat que la guia "tracta d'una manera molt detallada sobre tota l'oferta d'activitats de terra, aire i aigua de què el visitant pot gaudir a les comarques de Lleida.

La guia inclou una referència de cadascuna d'aquestes activitats i les comarques on es poden contractar i practicar". A més de les activitats relacionades amb el turisme actiu, la publicació també inclou, segons que ha explicat Vidal, "diferents capítols d'informació sobre altres aspectes de l'oferta turística com ara la neu, el romànic, les tradicions i les festes, l'ornitologia, la gastronomia, el Tren dels Llacs o el Centre d'Observació de l'Univers del Montsec, entre d'altres. Així mateix, mitjançant un capítol de rutes i llocs d'interès, el lector de la guia també hi trobarà informació sobre el Parc Nacional, els espais naturals, la ciutat de Lleida, la Ruta de l'Oli, etc."

La guia finalitza amb un mapa turístic i una relació estructurada per comarques amb els noms de 240 empreses de turisme actiu i esports d'aventura, com també de les estacions d'esquí i les oficines de turisme comarcals amb els seus telèfons i pàgines web.

Els textos explicatius s'acompanyen de fotografies de diversos autors. La portada correspon als Llacs de Colomers, a la Val d'Aran, dins el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i és del fotògraf Francesc Tur.

Mostrar formulari de contacte