La Ruta de les Formatgeries comença una nova edició amb Cal Perantoni de Lles
Enguany s'hi incorpora com a novetat visites a explotacions de la Cerdanya i el Solsonès. La primera sortida és aquest diumenge, dia 12, a les 10 del matí des de l'Espai Ermengol
L'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell iniciarà aquesta setmana una nova edició de la Ruta de les Formatgeries, una sèrie de sortides que volen donar a conèixer de primera mà els elaboradors làctics de l'Alt Urgell i de comarques veïnes, per tal que veïns i visitants puguin valorar millor el potencial del formatge a nivell local.
El cicle arrenca amb la visita a l'explotació agrària de Cal Perantoni, a Lles de Cerdanya, aquest diumenge dia 12. L'hora de trobada és a les 10 del matí a l'Espai Ermengol. Tal com és habitual, l'activitat començarà amb una visita guiada al museu i una degustació de formatges de la Cooperativa Cadí, seguida del desplaçament a Lles. La cort de Cal Perantoni està situada just després del trencant d'accés a Aransa. Lourdes Brugulat, titular de l'explotació, serà l'encarregada d'explicar personalment als assistents el funcionament de la finca. Cal Perantoni va ser, al 2015, un dels protagonistes del vídeo commemoratiu del Centenari de Cadí.
La Ruta ha introduït enguany tres novetats. D'una banda, s'hi inclou la visita a una explotació del Baridà, que és la d'aquest diumenge, i també es farà una sortida una formatgeria del Solsonès, amb l'objectiu d'ampliar el coneixement sobre els elaboradors de la zona. L'última visita serà a Peramola, tot i que des de l'organització han avançat que estan preparant una cloenda sorpresa, que serà al desembre a l'Espai Ermengol mateix.