Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La sala La Cuina acull l'exposició 'Urbs' de Joan Ganyet

La sala La Cuina acull l'exposició 'Urbs' de Joan Ganyet

La mostra és un recull de 45 composicions abstractes obtingudes de fotografiar murs de ciutats de la Mediterrània amb molta història. Es pot visitar fins el 30 de novembre

Joan Ganyet
Joan Ganyet
08/11/2016 17:40

Fins al 30 de novembre es pot visitar a la sala La Cuina de la Seu d’Urgell l’exposició fotogràfica ‘Urbs’, de Joan Ganyet. La mostra és un recull de 45 composicions fotogràfiques abstractes que Ganyet ha obtingut de murs de ciutats històriques de la regió de la Mediterriània, com Venècia, Roma, Florència, Mèrida i Sevilla.

Les fotografies d’'Urbs' són imatges de molt detall que es troben en punt intermedi entre la fotografia i la pintura, sense cap tipus de manipulació posterior. “Són fotografies amb sentit pictòric”, afirma l'exalcalde de la Seu. Les instantànies estan fetes just en el moment de la sortida del sol i capten la llum mediterrània que desprenen aquests murs. Ganyet hi afegeix que “els murs coneixen la Història, les inclemències, les generacions, són riquíssims", per la qual cosa hi ha trobat "una mina i una matèria inesgotable” amb la qual estudia fer més exposicions.

Urbs es va inaugurar el passat divendres a la sala la Cuina, situada a l’edifici de Les Monges de la Seu d’Urgell. La inauguració, que va congregar força públic, la va introduir l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i també hi va intervenir la docent i exregidora urgellenca Anna Martí, que va fer una detallada introducció sobre el contingut de la mostra. Martí va destacar el gran coneixement que té Ganyet pel que fa al món clàssic i a l'urbanisme, cosa que li permet apreciar detalls com ara els murs que apareixen en aquesta mostra.

Mostrar formulari de contacte