Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Sala La Cuina ofereix l'exposició col·lectiva 'El valor de la discapacitat: la capacitat de superar-se'

La Sala La Cuina ofereix l'exposició col·lectiva 'El valor de la discapacitat: la capacitat de superar-se'

L'activitat, amb la implicació de diverses entitats i artistes, s'inaugura aquest divendres al vespre. També al complex de Les Monges, des d'aquesta setmana es pot veure les pintures d'Elena Rafart
12/01/2023 10:25

Aquest divendres, a les 8 del vespre, s'inaugurarà a la Seu d'Urgell l'exposició col·lectiva: 'El valor de la discapacitat, la capacitat de superar-se'. L'acte tindrà lloc a la Sala La Cuina del Centre Cultural Les Monges, on es podrà veure la mostra fins al 31 de gener.

La proposta, impulsada per l'associació l'Alternativa del Pirineu, ha sumat la participació d'una vintena d'artistes. També hi prenen part l'entitat AUTEA Alt Pirineu, el Club Social El Picot, la Fundació Privada Integra Pirineus, la Fundació Isidre Esteve i el Taller Claror. L'objectiu amb què s'ha organitzat és donar més visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat i conscienciar sobre les dificultats que afronten en el dia a dia, però també posar en valor les seves habilitats i virtuts i l'objectiu que puguin viure amb la màxima normalitat.

La imatge que il·lustra el cartell anunciador és obra de l'artista urgellenc Perico Pastor, que aquesta tardor passada va presentar a La Cuina la seva exposició 'Despertar'. Aquest conjunt d'il·lustracions estava inspirat en el procés de recuperació física que va dur a terme a l'Institut Guttmann de Barcelona després d'haver sobreviscut a un infart i a cinc mesos ingressat a l'hospital en coma.

A més de Perico Pastor, també s'hi podrà veure obres d'Ada Álvarez, Alfredo Palau, Albert Bulbena, Anna Carmona, Borja Garcia, Bernat Manresa, Berta Oromí, Carles Cubos, Daniel Guasch, Dolors Balcells, Febienne Loosvert, Guies d'Arrel, Martí Pujol, Naiara Galdós, Pepita Altimir, Ramon Noguera, Rosa Nicolás, Salomé Escribà, Toni González, Xavi Casals i Júlia Albós.

Exposició 'NaturARTment'

També des d'aquesta setmana, just al costat de la Sala La Cuina, el Centre Cultural Les Monges acull una altra exposició: 'NaturARTment', d'Elena Rafart. Aquesta instal·lació consta d'un conjunt de pintures inspirades en elements naturals.

La inauguració es va dur a terme aquest dimarts, en un acte que va ser introduït per la directora de l'Escola Municipal d'Art i membre del col·lectiu l'Aparador, Josepa Travé. En aquest sentit, aquesta exposició és la primera activitat que impulsa l'Aparador en la seva nova etapa, després del tancament de l'espai d'art que havien dinamitzat a la plaça del Carme al llarg dels darrers deu anys. D'aquesta manera, volen donar continuïtat a aquella tasca i seguir donant a conèixer artistes i creadors de la Seu, l'Alt Urgell i el Pirineu. Aquesta mostra es podrà veure al vestíbul de Les Monges fins al 27 de febrer.

 

 

  • Exposició col·lectiva 'El valor de la discapacitat: la capacitat de superar-se'
  • Exposició 'NaturARTment', d'Elena Rafart

Mostrar formulari de contacte