Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Salle La Seu participa novament al Raid Unidesert

La Salle La Seu participa novament al Raid Unidesert

Joan Marín i Àlex Martínez han reparat un Seat Ibiza del 1992 per portar llibres i material didàctic al nord d'Àfrica. Estudiants d'arreu de l'Estat prenen part en un repte en què posen a prova els seus coneixements de mecànica

La Salle La Seu al Raid Unidesert 2016
La Salle La Seu al Raid Unidesert 2016
25/02/2016 11:40

Dos alumnes del Col·legi La Salle de la Seu d'Urgell, Joan Marín i Àlex Martínez, participen enguany al Raid Unidesert, un repte solidari en què estudiants d'arreu de l'Estat porten llibres i material didàctic a escolars del Marroc mitjançant cotxes antics reparats. Els dos joves han sortit aquest dijous al matí des del pati de l'escola.

Marín i Martínez estudien segon curs del cicle d'electromecànica de vehicles. Des de l'inici del curs, han estat preparant un Seat Ibiza de l'any 1992 perquè pugui circular pel desert i per camins de terra al nord d'Àfrica. I és que una de les condicions per participar a l'Unidesert és que els vehicles tinguin almenys 20 anys d'antiguitat i un motor amb una cilindrada màxima de 1.200 cc. Els conductors han de ser estudiants d'enginyeria o bé de cicles formatius que, amb els seus coneixements, preparin el seu propi cotxe.

El mateix Ibiza ja el van utilitzar l'any passat dos joves andorrans, també estudiants de La Salle, per participar al raid. Enguany s'ha hagut de reparar la junta, el clàxon, la palanca de canvis, el comandament dels fars, el dipòsit de combustible, la palanca dels vidres laterals i el retrovisor, entre d'altres elements, per tal de disposar d'un vehicle amb garanties.

Els participants catalans a l'Unidesert s'han trobat a Tarragona per fer el viatge junts fins a Algesires. Des d'allà, en una primera part del raid, repartiran el material que han recollit; i en la segona, duran a terme una prova de resistència pel desert. El projecte del Joan i l'Àlex ha rebut el suport d'algunes empreses locals tant de la Seu com d'Andorra.

Mostrar formulari de contacte