Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Salle la Seu segueix apostant per la introducció del joc a la formació

La Salle la Seu segueix apostant per la introducció del joc a la formació

Alumnes de 4t d'ESO han participat en un joc teatral basat en el llibre 'Les Metamorfosis' d'Ovidi. Aquest mes també s'ha fet una jornada temàtica, i el centre urgellenc estarà present aquest dissabte vinent al Gamificurs, a Barcelona
23/05/2017 09:30

Els alumnes de 4t d’ESO del Col·legi La Salle de la Seu que estudien l’optativa de Llatí han pogut participar en un joc teatral basat en el llibre de lectura Les Metamorfosis d’Ovidi. El joc partia d’una història que els estudiants desconeixien i que, a partir de la preparació prèvia d’uns mites, van poder anar descobrint i resolent.

Els joves van preparar en base a l'obra cançons, obres teatrals, quadres i vídeos, entre d'altres, i van demostrar molta creativitat i implicació. L’activitat s’engloba dins les diferents dinàmiques que es duen a terme al Projecte Joc de l’ESO i a la gamificació de la matèria.

Precisament en aquest mateix àmbit, aquest mes La Salle ha organitzat una jornada dedicada al joc, que es va dur a terme el passat dia 4 a càrrec de la Coordinadora Pedagògica del centre urgellenc, Meritxell Nieto. L'activitat va servir perquè professorat de diferents centres de La Salle Catalunya coneguessin de més a prop el Projecte Joc.

Des de fa dos anys, La Salle la Seu aposta per un Projecte sobre el Joc en totes les etapes educatives. Una comissió formada per diferents professors d’infantil, primària, secundària i Cicles Formatius coordina les dinàmiques que es duen a terme amb els alumnes de diverses edats i que inclouen jocs tradicionals i l’ús de jocs a la matèria d’emprenedoria a Primària.

En aquesta jornada es va parlar del joc a l’etapa de Secundària. Primer, es va tractar l’aprenentatge basat en jocs: l’ús de diferents jocs elaborats pel professorat per treballar un tema concret (àrees de socials, química, català, llatí…), l’elaboració de jocs per part dels alumnes o bé l’ús de jocs de taula d’editorials diverses per treballar continguts concrets. Es va parlar de plataformes com ara el ClassDojo, ClassCraft i Kahoo, la seva aplicació a la setmana cultural i els projectes de Gamificació que es fan a 1r d’ESO (Joc de la Piràmide i els Alquimistes), a Plàstica de 3r i a Llatí de 4t ESO, entre d'altres.

La Jornada va servir, doncs, per intercanviar experiències i per aprendre una nova metodologia a l’aula que motiva molt els alumnes i pel qual des de la Salle s’aposta fermament. Cal recordar que aquest dissabte, dia 27, l’escola estarà present a la Jornada del Gamificurs que organitza la Universitat de Barcelona.

  • Joc teatral a La Salle amb 'Les Metamorfosis' d'Ovidi
  • Jornada sobre el joc a La Salle

Mostrar formulari de contacte