Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Sant Silvestre La Seu reapareix el 28 de maig

La Sant Silvestre La Seu reapareix el 28 de maig

L'organització recuperarà la darrera edició, que només es va poder fer en format virtual a causa de les restriccions. Les inscripcions ja són obertes al web de la cursa

Inscripcions obertes per a la Sant Silvestre La Seu (28 de maig)
Inscripcions obertes per a la Sant Silvestre La Seu (28 de maig)
05/05/2022 12:35

La Sant Silvestre La Seu-Memorial Marc Peña Turet se celebrarà de manera excepcional en plena primavera. La Penya 92/93, responsable de la multitudinària cursa de comiat de l'any, ha anunciat que d'aquí a tres setmanes, dissabte 28 de maig, recuperarà la darrera edició en format presencial, després que el 31 de desembre passat -data habitual de la prova- només es va poder fer de manera virtual a causa de les restriccions per la COVID. Una situació amb la qual també s'hi havien trobat a l'edició del 2020.

De fet, aquest cap de setmana passat ja es va obrir les inscripcions per a tothom qui vulgui participar en aquesta singular Sant Silvestre. Es pot fer al web https://santsilvestrelaseu.com/inscripcions/. Com en anteriors edicions, el tràmit és totalment gratuït, però cal apuntar-s'hi per poder participar. En aquest sentit, es remarca que els inscrits correran sota la seva responsabilitat i que l'organització no es fa responsable de cap incident durant la prova, tot i que com sempre vetllarà per evitar-los. En aquest sentit, l'objectiu de la cursa segueix sent gaudir d'una jornada de celebració i de trobada ciutadana i lúdica. 

El recorregut té un perfil molt assequible i apte per fer-lo tant corrent com caminant. Surt de la plaça dels Oms i travessa el carrer Major per enllaçar amb el camí de la Palanca, tot passant per davant de l'Hospital. Després es voreja el riu Segre en direcció al parc de Bombers i s'entra al Camí Ral de Cerdanya, per arribar novament a la plaça dels Oms. En total 3,2 km amb un desnivell de només 23 metres.

Abans de la pandèmia, la Sant Silvestre La Seu va consolidar-se com la cursa de final d'any més multitudinària del Pirineu i una de les més concorregudes d'aquest tipus a tot Catalunya, havent arribat a congregar uns 2.300 participants després d'un creixement constant des que es va crear l'any 2009, impulsada pel col·lectiu Lokal 23. L'any 2020, a causa de la pandèmia, només es va poder fer de manera individual i els inscrits van publicar vídeos o fotos de la seva cursa a les xarxes socials per compartir-ho amb tothom. Un format que es va haver de repetir el desembre passat. Per això, ara ha sorgit la idea de reprendre la cursa presencial sense esperar a la següent edició. Per tant, si no hi ha més canvis, aquest 2022 hi haurà dues Sant Silvestre a la ciutat.

Mostrar formulari de contacte