La segona Mostra Intercultural de la Seu d'Urgell s'instal·larà al passeig Joan Brudieu
La jornada, prevista pel 8 de juny, canvia d'emplaçament després de l'èxit de la primera edició al Pati Palau. Hi estaran representades catorze de les diverses nacionalitats presents actualment a la ciutat
La Mostra Intercultural de la Seu d'Urgell canvia d'emplaçament i en la seva segona edició se celebrarà al passeig de Joan Brudieu, després que l'any passat es va estrenar a la plaça del Pati Palau. La jornada es durà a terme al llarg de diumenge vinent 8 de juny, amb l'objectiu de "donar visibilitat a les diferents nacionalitats que conviuen al nostre municipi", segons ha explicat a la presentació el regidor de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament, Jordi Mas, que ha justificat el canvi d'ubicació per "l’èxit de participació i acceptació de la primera edició, que va fer petit el Pati Palau".
Mas ha remarcat que aquesta festa és "una aposta ferma de l’equip de govern municipal" i creu que l'any passat "es va demostrar que és una molt bona experiència, tant per els persones nouvingudes com pels que som de la Seu de tota la vida, ja que esdevé un espai de convivència i d’interacció entre totes les persones que vivim al municipi”. Segons el regidor, la presència de "gent d'altres països fa que siguem una societat molt diversa" i "és una realitat que passa a tot arreu del país i la Seu no és aliena a aquesta realitat".
Xerrada prèvia
La mostra anirà precedida d'una xerrada que s'ha titulat 'Participació i cohesió, factors condicionants del progrés social'. Serà a càrrec de Saoka Kingolo Luzolo, màster en Anàlisi Política per la UOC, activista social, dinamitzador sociolingüístic i director del projecte ‘Xerrem’ de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana. L'acte tindrà lloc divendres vinent, dia 6, a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de la Immaculada.
El dia 8, la mostra es podrà visitar entre les 11 del matí i 2/4 de 8 del vespre. Al Passeig hi haurà instal·lades diferents carpes i un escenari. Hi seran presents 14 nacionalitats, de la seixantena que conviuen actualment a la Seu d'Urgell, i mostraran les seves cultures i costums per part de veïns originaris d'aquests indrets. Tots els països que hi estaran representats són de l'Amèrica llatina o d'estats musulmans: Colòmbia, el Brasil, l'Argentina, el Perú, Bolívia, l'Equador, la República Dominicana, Veneçuela, el Panamà, el Marroc, Algèria, el Pakistan, Gàmbia i el Senegal.
Activitats diverses
La dotzena d’activitats programades, obertes a tothom, inclouen un contacontes a la haima de l’ONG Pirineu amb el Sàhara, a càrrec de Montse Cayuela; i un taller de danses africanes (un exercici pràctic de convivència en la diversitat cultural) amb Saoka Kingolo, de la República Democràtica del Congo. També hi haurà una actuació musical en viu del Perú, amb Harumi Alegria; exhibició de cançons i balls típics argentins, amb el grup folklòric ‘Los Argentinos’; exhibició de ball salsa colombiana, cançons i balls típics de Colòmbia amb vestits de la regió; música del Brasil, a càrrec de Julio Oliveira (veu) i Vitor Borges (piano); exhibició de ball de Bolívia, amb Tinkus; i l’actuació musical ‘Pura salsa’ del cantant Ronny Guerrero, acompanyat del percussionista Esteban i el Dj Bastian Bass.
Durant tota la jornada també s'oferirà una mostra gastronòmica, amb menjars típics de diferents països, i tallers de Henna i de trenes africanes.