Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La segona setmana de la Universitat d'Estiu proposa 'Itineraris literaris per Andorra'

La segona setmana de la Universitat d'Estiu proposa 'Itineraris literaris per Andorra'

El curs vol donar a conèixer el principat a través dels llibres que en parlen També s'analitzarà el paper que va jugar el país a la II Guerra Mundial
Institut Joan Brudieu
11/07/2008 15:29

Conèixer la societat, els costums, el paisatge i la història d'Andorra a través la literatura d'autors del Principat és el que ens proposa el curs de la Universitat d'Estiu de la UdL, "Itineraris literaris per Andorra" que tindrà lloc a La Seu d'Urgell del 14 al 18 de juliol.

A partir de l'anàlisi de textos literaris on es reflecteix la societat, els costums o els paisatges andorrans, els organitzadors d'aquest curs pretenen, no només donar a conèixer aquest país dels Pirineus, sinó també oferir als professionals de la docència nous recursos didàctics per explicar temes relacionats amb la literatura o les ciències socials.

"Itineraris literaris per Andorra", coordinat per Roser Calvo (professora del Liceu Comte de Foix d'Andorra), s'inicia amb un recorregut pel Principat a partir dels viatgers del segle XVIII -catalans, espanyols, francesos i nord-americans- que van visitar Andorra, tot i que la major part de les sessions es dedicaran als autors andorrans actuals, com ara Antoni Morell, Albert Villaró, Manel Gibert, Albert Salvadó i Josep Enric Dallerès i Joan Peruga. Precisament aquests dos últims formen part de l'equip docent del curs. Els matriculats a "Itineraris literaris per Andorra", un total de 16 persones, podran conèixer de "primera mà" obres com Últim estiu a Ordino (Premi Fiter i Rosell 1997) i Frontera endins, de Joan Peruga i de Josep Enric Dallerès, respectivament.

El curs ha programat a més el visionat del documental Lluitant per la vida. Andorra i la Segona Guerra Mundial, per analitzar el paper que aquest país va tenir durant la Segona Guerra Mundial i la Guerra Civil espanyola.

Mostrar formulari de contacte