Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La sequera s'ha agreujat a Valls de Valira

La sequera s'ha agreujat a Valls de Valira

Calvinyà, Argolell, Sant Joan Fumat i Arcavell s'han de subministrar amb cubes d'aigua i s'hi estan fent noves captacions subterrànies atès que les fonts tradicionals s'han assecat

Casa Rural de Calvinyà
Casa Rural de Calvinyà
20/07/2007 12:47

Les Valls de Valira és un dels municipis de l'Alt Pirineu que està patint de forma més severa la sequera d'enguany. Els nuclis de Calvinyà, Argolell, Sant Joan Fumat i Arcavell s'han de subministrar amb cubes d'aigua, tot i que des de l'Ajuntament ja s'han promogut noves captacions subterrànies, atès que les fonts tradicionals s'han assecat.

L'alcalde del municipi, Pere Artigues, ha explicat que els últims anys s'ha repetit la situació de manca d'aigua per la falta de precipitacions, però s'ha mostrat convençut que el mes que ve, amb l'arribada dels turistes i dels habitants de segona residència, els nous abastaments estaran a punt.

D'altra banda, la Diputació de Lleida ha alertat que la situació de sequera ha anat a pitjor respecte a la setmana passada en d'altres municipis pirinencs. A Toloriu han de recórrer a les cisternes de forma eventual, ja que tenen problemes d'abastament des de fa tres anys. A Conca de Dalt, a Toralla, es preveu que a finals de mes s'hagin d'utilitzar cisternes per fer front a l'augment de consum d'aigua que implica l'arribada de turistes. Al Pallars Sobirà s'han engegat algunes bombes a Gerri de la Sal i a Sort.

La Corporació va posar en marxa fa uns dies el dispositiu per cobrir les necessitats dels municipis que pateixen els efectes de la manca d'aigua amb una partida inicial de 180.000 euros.

El Servei de Control de Qualitat d'Aigües de la Diputació de Lleida va iniciar ja el passat mes d'abril el seguiment i l'evolució dels cabals d'aigua de captacions no superficials d'algunes àrees per tal de detectar indicis o possibilitats de deficiències en el subministrament de cara als mesos d'estiu. Així mateix, també s'està observant l'evolució dels cabals superficials, especialment, en rieres i barrancs situats en les capçaleres dels rius principals.

Mostrar formulari de contacte