Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La serra del Cadí només ha rebut un 5% de la neu habitual a l'hivern

La serra del Cadí només ha rebut un 5% de la neu habitual a l'hivern

El meteoròleg Nèstor Gómez exposa amb dades la manca de nevades d'enguany al Pirineu Només la Val d'Aran se salva del dèficit de precipitacions, que es xifra en un 70%
Cadí enfarinat
22/02/2012 12:18

En el que va de temporada, la serra del Cadí només ha acumulat un 5% de la quantitat de neu que seria habitual. Dit d'una altra manera, té un dèficit de neu del 95%. És la dada més impactant de l'anàlisi que ha presentat Nèstor Gómez, meteoròleg de RàdioSeu i de Televisió de Catalunya, a través del web de notícies 3/24.

Segons les dades estudiades, el gruix de neu actual al Cadí és actualment de només 5 centímetres, quan en un hivern normal hauria de ser d'aproximadament d'un metre. De fet, en molts punts de la serra no hi ha ni gota de neu. També es troben en un estat "molt deficitari" la zona de Núria, amb 10 cm, i la vall de Boí, amb 15. Totes dues tenen un dèficit del 80% respecte d'un hivern convencional.

A la zona de Malniu estan a la meitat de les previsions. Nèstor Gómez destaca com a conseqüència greu el fet que la majoria d'estacions d'esquí nòrdic pràcticament no hagin pogut obrir en tot l'hivern. 

Risc per a les reserves d'aigua

No obstant això, a banda del perjudici econòmic per al Pirineu, la sequera també pot tenir repercussions imminents per a la resta del país, en forma de reducció de les reserves d'aigua als embassaments.

Els meteoròlegs atribueixen aquestes condicions al fet que les nevades han estat "escasses i molt espaiades" en el temps. L'única zona que se salva d'aquesta situació és la Val d'Aran, on tot i així hi ha un dèficit d'un 10% respecte de la mitjana.

Mostrar formulari de contacte