Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acollirà el mes de juliol l'Escola d'Estiu de Voluntariat

La Seu acollirà el mes de juliol l'Escola d'Estiu de Voluntariat

Els cursos i activitats aplegaran a la capital urgellenca més de cinc-centes persones
Presentació de l'Escola d'Estiu de Voluntariat
24/05/2007 15:13

Aquest matí s’ha presentat a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell la 12a edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat que tindrà lloc a la nostra ciutat els dies 26, 27, 28 i 29 de juliol. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de La Seu, Jordi Ausàs, del director general d’Acció Ciutadana del Departament de Governació de la Generalitat, Xavier Garriga, i del vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jordi Brescó, que han explicat els continguts i el programa d’aquesta dotzena edició.

L’alcalde urgellenc, Jordi Ausàs, ha agraït molt sincerament a tots els voluntaris, entitats i ciutadans a títol individual pel seu treball en favor de les persones i del país. “Aquesta actuació voluntària, realitzada des de la societat civil durant un llarg període de la nostra història marcat per la supervivència i la consolidació de Catalunya com a país, ha generat la creació i el desenvolupament de moltes entitats que han donat, en cada moment, una resposta cívica i solidària a les necessitats i inquietuds de la nostra societat”, ha manifestat l’alcalde de la Seu.

En la 12a edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV) que es realitzarà a La Seu d’Urgell es preveu que hi participin unes 500 persones d’arreu de Catalunya, entre alumnes, professors i l’equip organitzatiu. Els temes claus de la proposta formativa per l’edició d’enguany de l’EEV són l’organització i la gestió de l’entitat; la gestió del voluntariat (captació, seguiment, fidelització, etc.); les habilitats i els recursos personals ‘indispensables’ per a la millora de l’exercici del voluntariat; i la visió integrada de la formació que faci explícita la relació amb la tasca del voluntari.

La formació i la mostra de material d’entitats es duran a terme al col•legi La Salle i a les aules de l’Escola de Música de La Seu d’Urgell. Els assistents s’allotjaran, segons les seves característiques, en albergs o hotels de la mateixa Seu d’Urgell o de la comarca.

L’organització d’aquesta dotzena edició de l’EEV, que va a càrrec del Departament de Governació de la Generalitat, compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Turisme de la Seu, 12 escoles del Pla de formació del voluntariat de Catalunya (PFVC), i sis entitats de voluntariat.

L’EEV 2007 també comptarà amb una programació d’activitats complementàries de coneixement del territori. Així, els participants podran fer ràfting i practicar piragüisme al Parc Olímpic del Segre; i visitar la ruta dels dinosaures, el Museu dels Raiers i el romànic de la comarca. També visitaran la fàbrica llanera i el Museu de l’Acordió; excursions amb BTT (volta a Alàs i ruta del Mas de la Font); visites guiades al centre històric de La Seu i al Museu de les Trementinaires.

Com a actes destacats, l’organització de l’EEV ha organitzat un sopar de benvinguda que tindrà lloc el dijous 26 de juliol al pati del col•legi La Salle i un sopar de cloenda, dissabte28 de juliol, que es realitzarà a la plaça dels Oms (davant de la Catedral de la Seu). En aquest sopar de cloenda de dotzena edició de l’Escola d’Estiu de Voluntariat es comptarà amb la presència del conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós.

Escola d’Estiu del Voluntariat

L’Escola d’Estiu del Voluntariat, organitzada pel Departament de Governació i Administracions Públiques, és un espai de formació entorn del món del voluntariat i d’intercanvi d’experiències per a totes les persones que durant l’any desenvolupen tasques de voluntariat en el marc d’una associació. L’Escola ofereix la possibilitat d’aprofundir en la formació dels diferents àmbits de l’acció voluntària.

Els objectius de l’EVV són oferir una formació específica del món del voluntariat; potenciar l’intercanvi d’experiències entre els voluntaris i associacions de voluntariat; crear un espai diferent de reflexió i anàlisi sobre el món del voluntariat; fomentar les relacions entre els voluntaris de diferents indrets del país; i integrar-se al territori que acull l’escola.

Mostrar formulari de contacte