Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acollirà la final del concurs per triar el millor pa de pagès català 2018

La Seu acollirà la final del concurs per triar el millor pa de pagès català 2018

El guanyador se sabrà el pròxim 29 de setembre i formarà part del jurat l'alcalde urgellenc, Albert Batalla. La iniciativa la promou el Consell Regulador de l'IGP Pa de Pagès Català

Jurat de l'eliminatòria del Concurs Millor Pa de Pagès Català (Foto: Consell Regulador de l'IGP pa de Pagès Català)
Jurat de l'eliminatòria del Concurs Millor Pa de Pagès Català (Foto: Consell Regulador de l'IGP pa de Pagès Català)
04/06/2018 12:00

La Seu acollirà el pròxim 29 de setembre la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2018. Els finalistes seran Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Josep Miquel Canut (Forn Codina, Vilaller), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Marc Padró (Forn de Pa Padró, Barcelona) i David Porta (L’Obrador dels 15, Barcelona).

El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any està convocat pel Consell Regulador de l'IGP Pa de Pagès Català i té com a objectiu promoure entre els flequers i flequeres integrats a la denominació l’elaboració de qualitat de pa del màxim nivell. Aquesta serà la cinquena final de la iniciativa, en què el jurat estarà presidit per l’alcalde urgellenc Albert Batalla.

Els cinc finalistes es van proclamar a l’eliminatòria prèvia que es va fer recentment a l’Escola de Flequers Andreu Llargués de Sabadell (Barcelona), on hi van participar un total de 23 forners i forneres. Andreu Bertran i Francesc Massana ja van ser finalistes a l’edició anterior del concurs, celebrada a Gavà. Josep Miquel Canut, Marc Padró i David Porta aconsegueixen per primera vegada la classificació.

Jurat i tastet a cegues

El jurat de l’eliminatòria prèvia el va encapçalar Andreu Llargués, president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers. També hi van participar el president del Consell Regulador de l'IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera; el director de l’Escola de Flequers, Xavier Vilamala; Antoni Valls, i la subdirectora de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, Mari Cruz Barón.

Com és reglamentari, el membres del jurat van valorar els pans presentats a partir d’un tastet a cegues. Cada pa tenia assignat un número identificatiu. Després d’efectuar els jurats la votació, el president va obrir el sobre que relacionava aquest número identificatiu amb el nom del flequer/a autor/a i es van conèixer els classificats.

Els anteriors guanyadors del Concurs Millor Pa de Pagès Català han estat Ernest Riguetti (Riguetti Forners, Gavà), Sílvia Marqués (Pastisseria Marqués, Alfarràs), Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus) i Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona).

Mostrar formulari de contacte