La Seu acollirà la quinzena Trobada d'Escriptors al Pirineu
Se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de juny. Enguany s'hi incorporarà els escriptors occitans, que se sumen als catalans, bascos i aragonesos
La Seu d’Urgell acollirà els pròxims 27, 28 i 29 de juny la quinzena edició de la Trobada d’Escriptors al Pirineu amb la participació de més de 150 escriptors de gèneres diversos, com ara narrativa, poesia i teatre.
Com a novetat de l’edició d’enguany, la trobada s’obrirà als escriptors occitans com a cultura pirinenca, després que durant cinc anys ja hi han participat escriptors bascos i aragonesos.
La XV a Trobada d’Escriptors al Pirineu ha estat presentada aquest matí davant l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, i el regidor de Cultura del Consistori, Miquel Colom, per part del director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, Ferran Rella, i del president del Grup d’Estudis de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu, Ramon Sistach. A la reunió a l’Ajuntament hi han participat els escriptors urgellencs Albert Villaró, Joan Obiols i Isidre Domenjó.
Jordi Ausàs ha posat de relleu la importància que té per a la Seu acollir aquesta quinzena trobada, ja que “demostra el seu pes específic, la seva posició central en aquesta part del Pirineu i alhora pel gruix literari de la zona”.
Des del 1994 al 1998 les Trobades es van realitzar a les Valls d’Àneu; des del 1999 al 2003, van ser itinerants i s'han celebrat a l’Alta Ribagorça, Andorra , les Valls de Cardós i Ferrera, la Vall Fosca, i al Pallars Sobirà. Una vegada consolidats els objectius inicials de familiarització i reconeixement de l’espai pirinenc, l’organització es van plantejar eixamplar-ne l'horitzó tot fomentant, sempre en el marc del Pirineu, encontres d’escriptors de diferents cultures pirinenques, com són també les del País Basc, l'Aragó i Occitània. També volen potenciar la imatge del Pirineu com a eix simbòlic de cultures del sud d'Europa i promoure’n el coneixement de les seves literatures, tot facilitant la comunicació, coneixement, estímul, descoberta i intercanvi.