Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acollirà un any més les Jornades de Teologia del Bisbat d'Urgell

La Seu acollirà un any més les Jornades de Teologia del Bisbat d'Urgell

Més de 170 persones assistiran a les xerrades, sota el títol "Pensar i parlar de Déu en el segle XXI". L'esdeveniment es durà a terme el 30 i 31 d'agost a la Sala de Sant Domènec
Jornades de Teologia 2017
17/08/2017 18:50

Les Jornades de Teologia del Bisbat d'Urgell aplegaran el 30 i 31 d'agost més de 170 persones a la Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell. L'esdeveniment formatiu, presidit per l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, centrarà el debat en com pensar i parlar de Déu en el segle XXI. Les xerrades comptaran amb la participació del sacerdot Pablo d'Ors.

Els assistents a les jornades, organitzades per la delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell, seran mestres i professors de religió, catequistes, religiosos i religioses, sacerdots, estudiants del curs DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) de la Universitat d'Andorra i seglars interessats en la formació de cloenda de l'estiu. Les conferències es faran en horari de matí i tarda i seran "una oportunitat per als participants de compartir experiències i preparar el nou curs escolar".

Cal destacar que després de les ponències del dimecres dia 30 se celebrarà una missa, presidida per Mons. Joan-Enric Vives, en la qual l'Arquebisbe lliurarà els títols, a més de la "Missió Canònica", als professors de religió de la diòcesi.

Els interessats en assistir a les jornades encara es poden inscriure a la secretaria general del Bisbat d'Urgell, trucant al telèfon 973 35 00 54 o adreçant un correu a . El tràmit té un preu simbòlic de 10 euros.

Pablo d'Ors, sacerdot poc convencional

El ponent convidat d'enguany, Pablo d'Ors, és un sacerdot poc convencional. És nét de l'escriptor i crític d'art Eugeni d'Ors i, per tant, el clima familiar en el que va néixer el 1963, vinculat a la cultura i l'art -la mare era filòloga i el pare, metge i dibuixant-, el va fer sensible a la realitat espiritual. En el seu llibre "Olvido de si", editat el 2013, fa un homenatge a Charles de Foucauld.

Precisament, en les seves ponències parlarà del concepte de silenci interior a través Foucauld, que va viure al desert d'Algèria i, després d'haver estat militar i explorador, es va fer sacerdot regular, en una experiència de conversió. D'Ors també farà referència a Thomas Merton i el monacat secular, i a Frank Jalics i el seu concepte de redempció en la consciència.

Per la seva banda, el doctor en Teologia Francesc Torralba, coordinador acadèmic de les jornades, tractarà en les seves xerrades de les actituds enfront el misteri de Déu, en com explicar que l'afirmació de Déu és una opció raonable i, finalment, el "Déu de Jesucrist".

Mostrar formulari de contacte