Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu actualitzarà el cadastre municipal

La Seu actualitzarà el cadastre municipal

L'equip de govern (CIU) preveu que els nous valors s'apliquin l'1 de gener del 2013 El PSC-Progrés s'oposa al procés "atesa la greu situació econòmica"
Ajuntament de la Seu d'Urgell
14/09/2011 17:50

La Seu iniciarà un nou procés per a l'actualització del cadastre. Així ho va confirmar aquest dilluns en el plenari municipal el tinent d'alcalde d'Hisenda i Urbanisme de l'Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, després que el grup de Progrés demanés que constés en acta el seu rebuig a un acord sobre la revisió cadastral, pres d'urgència el passat 1 d'agost en la Junta de Govern Local.

L'equip de govern (CIU) té previst que els nous valors s'apliquin l'1 de gener del 2013. Previsiblement durant l'any vinent es durà a terme un nou treball de camp per part del Cadastre per tal d'establir les valoracions dels immobles. L'estudi substituirà el que s'havia realitzat anteriorment, abans que s'aturés a principis d'any el procés endegat el 2007.

El tinent d'alcalde d'Hisenda justificava dilluns la regularització del cadastre municipal perquè s'aconsella revisar-lo cada deu anys, i la darrera vegada que es va canviar va ser entre el 1995 i 1996, quan governava el grup de Progrés. En aquest sentit, Fierro va aprofitar per lamentar les imperfeccions de la darrera revisió.

En relació amb la conjuntura econòmica, el tinent d'alcalde es mostra convençut que hi han hagut "ajustos del sector immobiliari" que poden ser positius a l'hora de revisar els valors. En tot cas, el polític urgellenc subratlla que el procés s'havia de dur a terme tard o aviat i que "no servirà per recaptar més diners, sinó perquè tothom contribueixi de forma equitativa en relació amb els seus béns immobles".

Oposició del PSC-Progrés

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va manifestar dilluns la seva oposició a la decisió de revisar el cadastre, que suposarà "un augment impositiu d'entre el 40 i el 60% de mitjana". El polític urgellenc defensa que "no és el millor moment per dur a terme un procés com aquest, en plena crisi econòmica".

Progrés no descarta "acords pel bé de la ciutat" però demana a l'equip de govern informació i diàleg en qüestions rellevants per a la ciutadania. Així mateix, Ordeig va recordar durant el plenari que en plena campanya electoral "nosaltres dèiem la veritat".

La revisió cadastral havia estat tema de controvèrsia abans de les eleccions locals, ja que mentre que l'oposició assegurava que es tiraria endavant la regularització i que s'aplicaria l'1 de gener de 2012, l'equip de govern desmentia les acusacions. En aquest sentit, CIU remarca que en cap cas les modificacions seran una realitat l'any que ve.

Mostrar formulari de contacte