Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull el Congrés d'Arxivística de Catalunya

La Seu acull el Congrés d'Arxivística de Catalunya

El director de Partimoni Cultural hi anuncia avenços en el retorn dels papers de Salamanca A les jornades, fins dissabte, hi intervenen representants d’ACNUR i dels arxius de Berlin, la Manxa i Còrdova
Congrés Arxivística
10/05/2007 11:42

La Sala de Sant Domènec acull, des d’avui i fins dissabte, l’onzè Congrés d’Arxivística de Catalunya. L’esdeveniment reuneix uns 250 professionals del país i alguns ponents d’altres arxius de la resta d’Europa.
A la inauguració, l’alcalde urgellenc, Jordi Ausàs, ha donat la benvinguda als participants i ha citat el valuós patrimoni de la Seu, així com la propera construcció de l’arxiu comarcal.

A l’obertura també ha intervingut el director de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Josep Maria Carreté. Dues de les ponències estudiaran la recuperació de la memòria històrica i els documents d’expressió oral o escrita dels moviments antifranquistes. Sobre aquest punt, Carreté ha assegurat a la Seu que s’estan produïnt avenços per al retorn total dels papers de Salamanca.

Les ponències analitzaran temes com ara la funció actual dels arxius, el perfil i competències dels seus professionals, la preservació a llarg termini, les perspectives de futur, la professionització en el marc de la convergència europea, l’intercanvi d’informació i la nova implantació de les normes ISO en els sistemes de gestió de documents. El president de l’Associació d’Arxivers de Catalunya, Joan Antoni Jiménez Castillo, ha explicat els objectius del congrés.

El congrés, que se celebra cada dos anys, compta amb ponències, entre d’altres, de Montserrat Canela, membre de la secció de documentació de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). També hi parlaran la vicepresidenta dels Arxius Federals de Berlin, Angelika Menne-Harits, el director general d’Arxius del Govern català, Ramon Alberch, el gerent de l’Arxiu de Castella-La Manxa, Luis Martínez, i la cap de gestió documental de l’Ajuntament de Còrdova, Ana Verdú.

Mostrar formulari de contacte