Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull la cloenda del 150è aniversari de la fundació de la Congregació de la Sagrada Família

La Seu acull la cloenda del 150è aniversari de la fundació de la Congregació de la Sagrada Família

Un aplec festiu i de germanor comptarà amb la participació de més de 1.400 persones Durant la celebració s'ha previst la benedicció de la campana “Anna Maria Janer”
Convent de la Sagrada Família
12/05/2009 11:24

La Seu acollirà aquest diumenge, dia 17 de maig, l’acte de cloenda a Catalunya del 150è aniversari de la fundació de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. L’aplec festiu i de germanor comptarà amb la participació de 1.400 persones procedents dels centres educatius i assistencials de Catalunya i Andorra. A la commemoració hi seran presents l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, el bisbe d’Urgell, monsenyor Joan Enric Vives, representants de la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya i sacerdots dels bisbats d’Urgell, de Solsona, de Terrassa i de Sant Feliu.

Prèviament a la trobada central, el dissabte a les 6 de la tarda, unes 200 persones participaran al “preaplec”, que consistirà en un pelegrinatge per quatre llocs significatius per a la vida de la mare Anna Maria Janer i per a la Congregació: la residència Sagrada Família –museu i capella-, l’hospital, el Convent de Sant Domènec i la Catedral. A les 10 de la nit tindrà lloc una vetlla de pregària a la residència Sagrada Família.

Pel que fa a diumenge, s’espera l’arribada de més d’un miler de persones a partir de les 11 del matí. L’acollida es produirà al vestíbul de la sala Sant Domènec. Seguidament, se celebrarà l’eucaristia a la catedral. L’acte el presidirà el bisbe d’Urgell, Joan Enric Vives. Acabada la celebració, es procedirà a la benedicció de la campana “Anna Maria Janer” a la Plaça dels Oms. Amb una cercavila conduïda pels gegants de la ciutat, s’acompanyarà als participants a dinar al pati de la Residència Sagrada Família.

Ja a la tarda, les activitats es portaran a terme al pavelló d’esports de la Seu. En primer lloc, es procedirà a l’entrega de premis dels concursos. Tot seguit, hi haurà un musical amb la participació d’alumnes de vuit escoles.

Les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell han celebrat al llarg d’aquest curs els 150 anys de fundació. Sota el lema ‘Compromís i Servei’, han realitzat diverses activitats per commemorar aquesta efemèride: concursos entre escoles, la setmana de la Mare Janer, festes en cadascun dels centres, rebuda de la campana “Anna Maria”, entre d’altres.

La fundació de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell tingué lloc el 29 de juny de 1859 al Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Per aquest motiu, el proper 29 de juny es procedirà a la clausura oficial d’aquesta celebració també a la ciutat de la Seu amb participació de germanes provinents dels països on actualment es troba estesa la Congregació.