Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull la dotzena Escola d'Estiu del Voluntariat

La Seu acull la dotzena Escola d'Estiu del Voluntariat

Aplegarà més de 400 persones d’arreu de Catalunya entre dijous i diumenge. Joan Puigcercós presidirà el sopar de cloenda, dissabte a la nit
26/07/2007 17:15

La dotzena Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV) obre les portes aquest dijous al matí a la Seu d’Urgell. Més de 400 persones inscrites d’arreu de Catalunya participaran en els cursos, tallers i activitats diverses que tindran lloc els propers 4 dies.

L’EEV es va celebrar per primera vegada el 1996 a Vilanova i la Geltrú i enguany ja arriba a la 12a edició. La Seu d’Urgell acollirà els cursos, els tallers i les altres activitats complementàries que tindran lloc entre avui i diumenge.

L’objectiu de l’EEV, segons el departament català de Governació, és “aprofundir la formació i buscar noves fórmules de suport al moviment associatiu i de voluntariat”. Es tracta d’un espai d’intercanvi d’experiències, de reflexió i d’anàlisi adreçat a voluntaris i voluntàries, membres d’entitats i ciutadans i ciutadanes, majors de 16 anys, d’arreu del país.

El programa inclou 30 cursos i 25 tallers i té assignats prop de 40 professors. La formació i la mostra de material de les entitats de l’Escola es duran a terme al Col•legi La Salle i a les aules de l’Escola de Música de la Seu d’Urgell.

El sopar de cloenda, dissabte a la nit, el presidirà el conseller de Governació, Joan Puigcercós. L’EEV també compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Turisme de la Seu, a més a més d’una dotzena d’escoles del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya (PFVC) i sis entitats de voluntariat.

Inauguració

Aquest matí s’ha inaugurat la 12a edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat, que enguany se celebra a la Seu d’Urgell. L’alcalde la ciutat, Jordi Ausàs, ha dirigit unes paraules als gairebé 500 participants durant l’acte de recepció que ha tingut lloc al Col.legi La Salle. En l’acte ha estat acompanyat pel secretari sectorial d’Acció Ciutadana, Francesc Simó; el director general d’Acció Comunitària, Xavier Garriga; el sots-director general d’Associacionisme i Voluntariat, Ramon Bílchez; i el coordinador territorial del departament de Governació al Pirineu, Josep M. Ardanuy.

Ausàs ha agraït molt sincerament a tots els voluntaris, entitats i ciutadans a títol individual pel seu treball en favor de les persones i del país. Aquesta actuació voluntària, realitzada des de la societat civil durant un llarg període de la nostra història marcat per la supervivència i la consolidació de Catalunya com a país, ha generat la creació i el desenvolupament de moltes entitats que han donat, en cada moment, una resposta cívica i solidària a les necessitats i inquietuds de la nostra societat, ha manifestat l’alcalde de la Seu.

Gairebé 500 persones desenvoluparan durant 4 dies (del 26 al 29 de juliol) diverses activitats formatives (19 cursos i 18 tallers) als centres educatius de la Salle i l’Escola Municipal de Música. Els participants s’allotgen en albergs i hotels de la Seu i la comarca.

Pel que fa als 408 alumnes, 323 són dones i 85 homes. 67 tenen menys de 30 anys, 79 entre 30 i 45 anys, 139 entre 46 i 65 anys i 123 més de 65. Pel que fa a la procedència, destaquen els 158 participants del Barcelonès, els 47 del Vallès Oriental i els 27 del Baix Llobregat. La resta de comarques tenen entre 1 i 14 participants.

  • Escola d'Estiu del Voluntariat a la Seu d'Urgell
  • 12a Escola d'Estiu del Voluntariat

Mostrar formulari de contacte