Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones al Pirineu

La Seu acull l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones al Pirineu

Albert Batalla reivindica que els drets de les dones siguin defensats per tothom com una qüestió de drets humans L'activitat s'ha celebrat a la Sala de la Immaculada
Dia Internacional de les Dones 2015
08/03/2015 21:04

La Capella de la Immaculada de la Seu d’Urgell ha acollit aquest diumenge l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones a l’Alt Pirineu i Aran, sota el lema 'Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere'.

L’acte commemoratiu ha estat presidit per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, juntament amb el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, el director dels Serveis Territorials de Benestar i Família, Josep M. Forné, i la directora territorial de l'Institut Català de les Dones, M. Carme Castelló.

En la seva intervenció, l’alcalde urgellenc ha apel·lat als homes de la Seu, de la comarca i del país que la defensa de l’equitat i la igualtat entre dones i homes és una qüestió de “tots plegats”. “Els drets de les dones han de ser defensats tant per les dones com pels homes, ja que es tracta d’una qüestió de drets humans”, ha manifestat Albert Batalla.

Respecte a la bretxa salarial existent entre les dones i els homes -que segons les estadístiques és del 17%- l’alcalde de la Seu d’Urgell ha remarcat que “això no és normal, ni lògic, ni just”. Batalla ha abundat al respecte que “aquesta injustícia l’hem de resoldre entre tots, per aconseguir que homes i dones guanyin el mateix sou per una mateixa feina”.

Després de les intervencions de les diferents autoritats, en aquesta sessió commemorativa s’ha llegit el Manifest institucional en motiu del Dia Internacional de les Dones, a càrrec de Núria Nicolau, en representació de les associacions de dones de la Seu d’Urgell.

L'acte s’ha clos amb l'actuació musical de Noves Veus, cor de noies de l'Escola Municipal de Música de la Seu d'Urgell, dirigides per Amàlia Sanz i acompanyades al piano per Lourdes Querencia.

Mostrar formulari de contacte