Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull les Jornades de Teologia del Bisbat d'Urgell

La Seu acull les Jornades de Teologia del Bisbat d'Urgell

Unes 170 persones es reuneixen aquest dimecres i dijous a la Sala de Sant Domènec, amb la presència de ponents com Pablo d'Ors i Francesc Torralba. Com pensar i parlar de Déu, tema central de les conferències d'enguany
Francesc Torralba, Joan-Enric Vives i Pablo d'Ors, a les Jornades de Teologia
30/08/2017 19:20

Les Jornades de Teologia del Bisbat d'Urgell aquest dimecres i dijous, a la Sala de Sant Domènec, més de 170 persones. L'esdeveniment formatiu, presidit per l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, centra enguany el debat en com pensar i parlar de Déu en el segle XXI. Les xerrades compten amb la participació del sacerdot Pablo d'Ors.

Els assistents a les jornades, organitzades per la delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell, són mestres i professors de religió, catequistes, religiosos i religioses, sacerdots, estudiants del curs DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) de la Universitat d'Andorra i seglars interessats en la formació de cloenda de l'estiu. Les conferències es fan en horari de matí i tarda i són, segons el Bisbat, "una oportunitat per als participants de compartir experiències i preparar el nou curs escolar".

Després de les ponències d'aquest dimecres s'ha dut a terme una missa, presidida per monsenyor Vives, en la qual l'arquebisbe lliurava els títols, a més de la "Missió Canònica", als professors de religió de la diòcesi.

Pablo d'Ors, sacerdot poc convencional

El ponent convidat d'enguany, Pablo d'Ors, és un sacerdot poc convencional. És nét de l'escriptor i crític d'art Eugeni d'Ors i, per tant, el clima familiar en el que va néixer el 1963, vinculat a la cultura i l'art -la mare era filòloga i el pare, metge i dibuixant-, el va fer sensible a la realitat espiritual. En el seu llibre "Olvido de si", editat el 2013, fa un homenatge a Charles de Foucauld.

Precisament, en les seves ponències parla del concepte de silenci interior a través Foucauld, que va viure al desert d'Algèria i, després d'haver estat militar i explorador, es va fer sacerdot regular, en una experiència de conversió. D'Ors també fa referència en les seves intervencions a Thomas Merton i el monacat secular, i a Frank Jalics i el seu concepte de redempció en la consciència.

De la seva banda, el doctor en Teologia Francesc Torralba, coordinador acadèmic de les jornades, ha previst tractar en les seves xerrades de les actituds enfront el misteri de Déu, en com explicar que l'afirmació de Déu és una opció raonable i, finalment, el "Déu de Jesucrist".

Mostrar formulari de contacte