Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull les proves de selectivitat

La Seu acull les proves de selectivitat

Al Centre Cultural Les Monges s'hi examinen els estudiants dels instituts Joan Brudieu, Pere Borrell i Hug Roger III Aquest dimarts es fan les assignatures comunes. Dijous serà el torn de les matèries específiques
Selectivitat 3
09/06/2008 16:32

Per sisè any consecutiu, el centre cultural Les Monges de La Seu d’Urgell acollirà les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) per als alumnes de segon de batxillerat dels instituts Joan Brudieu de la Seu, Pere Borrell de Puigcerdà i Hug Roger III de Sort.

Els exàmens comencen aquest dimarts a les 9 del matí a l’Escola Municipal de Música i a la UNED. Els alumnes de batxillerat artístic les realitzaran a l’Escola Municipal d’Arts. Les PAU s’estructuren en dues parts: la primera inclou matèries comunes i consta d’exercicis de llengua catalana i literatura, llengua estrangera i història o filosofia. La segona part consta de tres exercicis corresponents a matèries de la via d’accés escollida per l’alumne i cursades a segon curs.

La regidora d’Educació de la Seu, Mireia Alba, destaca que “un any més, la Seu facilita als seus alumnes, als de l'Alt Urgell, Cerdanya i el Pallars, no haver de desplaçar-se a Lleida o a Girona per la celebració de les proves”. Segons Alba, “evitar aquest desplaçament provoca molta comoditat pels alumnes i un estalvi per les famílies que eviten haver de pagar viatges i allotjaments dels seus fills”.

La qualificació definitiva de les PAU s’obté fent la mitjana ponderada entre la nota mitjana de l’expedient del batxillerat i la nota derivada dels exàmens que es fan durant les proves. La nota del batxillerat suposa el 60%; i la de les proves, el 40% d’aquesta qualificació definitiva.

Les proves d’accés a la universitat tenen com a objectiu valorar la maduresa acadèmica dels estudiants i avaluar-ne els continguts i les competències adquirides en el batxillerat.

Mostrar formulari de contacte