Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull una conferència sobre les funcions de la medicina de l'esport

La Seu acull una conferència sobre les funcions de la medicina de l'esport

L’especialista Carme Comelles va omplir el passat dia 14 la sala del centre cívic ‘El Passeig’ La xerrada l’organitzava el Club Ciclista Tupedala
Tupedala - Foto xerrada medicina esportiva
24/01/2012 12:30

El passat dissabte 14 de gener, a les 17.00 hores, el centre cívic ‘El Passeig’ de la Seu d'Urgell va acollir la conferència "Funcions de la Medicina de l'Esport", a càrrec de la doctora Carme Comelles, especialista en aquest àmbit, ja que treballa al centre CIMETIR de Manresa. Un bon nombre de persones d’entitats esportives de l’Alt Urgell van omplir la sala per escoltar la xerrada, organitzada pel Club Ciclista Tupedala.

En la seva exposició, la ponent va explicar les característiques d'una revisió mèdica esportiva i quins paràmetres es controlen. També va exposar les proves diagnòstiques que es realitzen en cada cas i quins riscos són evitables, i quins no, en la pràctica de l'esport. Pel que fa a les proves d'esforç, en va explicar els tipus i la seva funcionalitat a l’hora de fer exercici “amb més seguretat”. Així mateix, va parlar de l'aplicació de les dades mèdiques obtingudes amb la finalitat d'augmentar el rendiment esportiu “d’una forma sana i controlada”.

D’altra banda, Comelles també va comentar l'alimentació per a l’esportista , “un factor importantíssim tant abans com durant i després de la pràctica de l'esport”.

En la darrera part de la xerrada, la doctora va parlar de les noves mesures de prevenció i cura de lesions, que escurcen i milloren el període de recuperació de l'esportista, i va fer una actualització en les intervencions quirúrgiques més habituals. També va referir-se a la utilització dels factors de creixement en els casos que tinguin una indicació mèdica clara per a la recuperació de lesions.

La xerrada, que es va ser presentada de forma molt planera i clara, es va adreçar de forma especial a les peculiaritats de la bicicleta de muntanya.

Mostrar formulari de contacte