Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull una jornada Interreg

La Seu acull una jornada Interreg

La trobada tècnica del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra es farà aquest dijous a la sala de cultura de Sant Domènec i va adreçada a agents del territori
Sala de Sant Domènec
28/05/2008 17:54

La Seu acull aquest dijous una jornada tècnica del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra a la Seu d'Urgell. El programa constitueix la quarta generació de suport financer comunitari orientat a reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera entre Espanya i França. L’estratègia de l'Interreg es basa en la posada en valor dels aspectes complementaris en un i altre costat de la frontera reforçant el coneixement mutu, els vincles entre territoris, l’acostament d’activitats, la posada en comú de recursos, l’obertura comuna a l’exterior.

La iniciativa té un pressupost total de 257.372.851 euros, dels quals el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) finançarà 168.641.485 euros per al període 2007-2013, xifra que dobla la dotació comunitària del període anterior (2000-2006).

L’objectiu de la jornada és difondre el programa operatiu i els seus eixos prioritaris d’actuació, el funcionament i gestió del programa a la zona Est, així com facilitar informació pràctica sobre la presentació de projectes transfronterers per part de les entitats interessades.

L’acte d’inauguració de la jornada anirà a càrrec del conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs i de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. També participaran en la jornada, Àngel Cortadelles, director general de Relacions Internacionals; Maria Antònia Monés, directora general d’Anàlisi i Política Econòmica; i el síndic d’Aran, Francesc Boya, entre d’altres.

L’Autoritat de Gestió d’aquest programa operatiu és el consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), amb seu a Jaca. Aquest és un fet pioner a Europa, perquè per primera vegada, els Estats membres descentralitzen a un consorci de regions la gestió d’un programa de cooperació territorial. Es considera un pas endavant en l’aplicació pràctica del principi de subsidiarietat. L’Autoritat de Gestió del programa en l’exercici de els seves funcions compta amb l’ajut dels anomenats Organismes Territorials amb els que treballa en estreta col·laboració per tal d’executar el programa. La Generalitat de Catalunya exerceix d’Organisme territorial de la zona Est.

Mostrar formulari de contacte