Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu analitza la importància de les noves tecnologies a l'administració local

La Seu analitza la importància de les noves tecnologies a l'administració local

Batalla creu que les TIC són imprescindibles per competir en igualtat de condicions amb la resta de Catalunya El director de l'STA reclama un canvi en la normativa europea perquè les operadores atenguin millor les zones de muntanya
Batalla i Salvat, a la Jornada de Desenvolupament Local
30/05/2008 16:38

La Seu ha acollit aquest divendres la segona jornada de desenvolupament local a l’Alt Pirineu i Aran, centrada en l'aplicació de les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) al territori.

En l'acte, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha afirmat que “cal fer una aposta ferma a través d’unes bones infraestructures en noves tecnologies i amb continguts per tal de situar la nostra ciutat i la nostra comarca al món”. Per Batalla, “a la Seu i a l’Alt Urgell hi ha qualitat de vida, però per tenir capacitat d’atracció per a gent de fora i per als mateixos urgellencs, cal trencar la distància física amb els centres de decisió". Per això les TIC són una eina bàsica de desenvolupament.

Batalla ha afegit que les TIC "han de permetre competir amb igualtat de condicions amb la resta del país". En aquest sentit, ha valorat projectes com el programa Territoris Digitals i la connexió de la fibra òptica amb el ramal que vindrà de Barcelona i arribarà fins al Principat d’Andorra.

La ponència marc de la jornada ha anat a càrrec del director general del Servei de Telecomunicacions d’Andorra (STA), Jaume Salvat. Per tal que Pirineu pugui disposar d’unes bones infraestructures de telecomunicacions i sobretot d’un bon servei, Salvat creu que cal canviar la regulació europea, ja que aquesta “només promou la competència en zones amb molta densitat de població i s’oblida dels territoris menys poblats”. El director general de la STA ha donat a conèixer el model andorrà per tal que pugui servir de referència a l’Alt Pirineu i Aran.

El programa d’aquesta jornada es componia de tres taules rodones a l'entorn de l'aplicació de les TIC. La primera se centrava en el govern local; la segona, en la promoció econòmica i l’ocupació; i la tercera, en el patrimoni i turisme a la xarxa, moderada per Jordi Abella, director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

La jornada ha estat organitzada per l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (CEDRICAT), amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, la Unió Europea i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte