Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu aposta pel projecte Innolact, per millorar la competitivitat del sector agrari

La Seu aposta pel projecte Innolact, per millorar la competitivitat del sector agrari

La iniciativa s'inclou en el programa de cooperació transfronterera Poctefa. Tot i que ha passat diferents cribatges, ara s'està pendent si se n'aprova definitivament la subvenció
Vaques frisones
11/02/2016 11:20

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'ha compromès durant el plenari d'aquest mes de febrer a assumir el finançament del projecte Innolact sobre la competitivitat del sector agrari tradicional, del qual n'és un dels promotors. La iniciativa suposarà una inversió de 100.000 euros per part del consistori urgellenc, dels quals 65.000 s'obtindrien a través de fons FEDER.

El projecte Innolact s'inclou en el programa de cooperació transfronterera POCTEFA. Tot i que ha passat diferents cribatges, ara s'està pendent si se n'aprova definitivament la subvenció.  La iniciativa, amb un pressupost total d'1,8 ME, compta també amb la implicació d'un centre de recerca en tecnologia alimentària d'Euskadi, l'Ajuntament d'Idiazabal, l'Escola Agrària del Pirineu, la Universitat de Vic i entitats ramaderes del País Basc i França.

Si tira endavant la proposta, es posaran en marxa línies d'investigació de nous productes del sector de la llet i el consistori urgellenc serà l'encarregat d'aportar la seva experiència en comercialització. Als productors se'ls ajudarà en problemàtiques concretes i en la recerca a través de la seva producció.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Mireia Font, destaca que el projecte Innolact se centra en un sector clau per al territori i és interessant, sobretot, des del punt de vista de la innovació tecnològica, "perquè pot aportar valor afegit". En el mateix sentit es van manifestar dilluns la resta de grups municipals, que va aprovar el punt per unanimitat.

El Programa operatiu de cooperació territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) comprèn els territoris fronterers dels Pirineus: quatre comunitats autònomes (Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc), tres regions (Llenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus i Aquitània) i el Principat d’Andorra. Un dels eixos prioritaris és la posada en valor dels territoris i dels respectius patrimonis natural i cultural dins d’una lògica de sostenibilitat. La Comunitat de Treball dels Pirineus, amb seu a Jaca, és l’autoritat de gestió d’aquest programa.

Mostrar formulari de contacte