Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu aposta pel reg de zones verdes amb control a distància

La Seu aposta pel reg de zones verdes amb control a distància

L'Ajuntament preveu que el sistema permetrà un estalvi en el consum d'aigua d'entre el 20% i el 50%. La mesura s'implanta en punts com ara el Camí Ral, el parc del Valira i la plaça de Lleteries
Zona verda de l'Alt Pirineu a la Seu
21/09/2016 14:00

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell està implantant a la ciutat un sistema de reg de zones verdes amb control a distància. El consistori destaca que el nou mètode permetrà un estalvi en el consum d'aigua d'almenys un 20%, i que en alguns casos pot arribar fins a la meitat, un 50%. Actualment el consum global és de 31.930 m3; per tant, es podrà reduir en un mínim de 6.300 m3.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, explica que aquesta millora entra en l'objectiu de l'Ajuntament "que les zones verdes estiguin com més ben conservades millor, però que alhora el seu manteniment sigui el més adequat; és a dir, que el consum d'aigua sigui només l'indispensable i que el cost per a l'ajuntament sigui el que toca, i no més". El nou sistema s'aplicarà en indrets com ara el Camí Ral de Cerdanya, el Parc del Valira, la plaça de Lleteries, la plaça de les Homilies, l'Horta del Valira i el carrer Bisbe Benlloch.

El servei incorpora les noves tecnologies i disposa de sensors de pluja i de fugues, per tal d'evitar consums innecessaris. La junta de govern local ha adjudicat aquest estiu la instal·lació a l'empresa local Subministraments i Instal·lacions Valira, amb un pressupost de poc més de 22.000 euros. L'àrea que es cobrirà comprèn prop de 60.000 m2.

Ciutat verda

Albert Batalla hi ha afegit que aquesta aposta s'emmarca en la idea de posicionar la Seu com una "ciutat verda" de referència a Catalunya, tant pel seu entorn natural, un dels més verds i preservats del país, com per l'àmplia presència de zones amb vegetació dins de la ciutat i en el perímetre del nucli urbà.

Mostrar formulari de contacte