Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprova el conveni del Conservatori de Música del Pirineu

La Seu aprova el conveni del Conservatori de Música del Pirineu

L'objectiu del nou centre és facilitar que estudiants de l'Alt Urgell, Puigcerdà i Berga cursin estudin musicals sense haver de sortir del territori Aprovada una modificació que impedirà la instal.lació a la ciutat de locals per consumir substàncies psicotròpiques

Centre Cultural 'Les Monges'
Centre Cultural 'Les Monges'
21/04/2015 13:59

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat el conveni de col.laboració sobre el Conservatori de Música del Pirineus, que han impulsat les escoles municipals de la ciutat, Puigcerdà i Berga. L'objectiu del nou centre és facilitar que estudiants de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà puguin cursar estudis superiors de música sense haver de sortir del territori. Els inscrits obtindran un títol oficial que fins ara només podien obtenir en ciutats més grans com ara Manresa, Terrassa o Barcelona.

En relació amb la iniciativa, Miquel Caminal, d'ERC, va proposar que el projecte s'ampliï a d'altres nuclis del Pirineu que comptin amb escola especialitzada.

En el plenari d'aquest dilluns també s'ha donat el vistiplau definitiu a l'ordenança reguladora de les condicions tècniques de construcció de rases i de l'ús de les conduccions públiques als espais d'ús públic. Així mateix, s'ha votat a favor de l'aprovació inicial de la modificació número 28 del PGOU, en un article d'usos, en el qual, a partir d'ara, es prohibeix l'atorgament de permisos per a locals per consumir substàncies psicotròpiques.

Aquesta mesura es va justificar "en base a la tranquil.litat dels veïns i per a la salut pública". Així mateix, es va considerar que aquest tipus d'activitat no és imprescindible, ja que es poden consumir substàncies d'aquest tipus a les llars. El portaveu d'ICV, Antoni Viñals, va ser l'únic que va votar en contra de la mesura, en considerar que cal revisar la normativa "però no prohibir".

Entre els punts de l'ordre del dia també es va debatre l'aprovació de la separació del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats, l'encàrrec de gestió a la direcció de Medi Natural de l'aprofitament forestal de boscos de propietat municipal i la fixació de complements per a llocs de treball a la Policia Municipal per un canvi en la llei. Totes les qüestions es van votar es van aprovar per unanimitat, excepte la darrera, en què ICV va abstenir-se.

Mostrar formulari de contacte