Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprova la construcció d'un nou centre de telecomunicacions al Pla de les Forques

La Seu aprova la construcció d'un nou centre de telecomunicacions al Pla de les Forques

Una torre de 45 metres d'alçada substituirà les tres que existeixen actualment en aquest espai La reordenació ajudarà a millorar el perfil de la nostra ciutat, gràcies a un conveni amb Telefónica
Pla de les Forques - Amb la modificació de la torre
31/01/2012 17:26

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat inicialment aquest dilluns la construcció d'un nou centre de telecomunicacions al Pla de les Forques, fruit d'un conveni signat entre el departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, el consistori urgellenc i Telefónica.

La nova infraestructura permetrà substituir les tres antenes actuals per una torre de 45 metres d'alçada que aglutinarà diversos serveis, com ara canals de difusió de la televisió pública de Catalunya; la banda ampla rural (servei d'accés a Internet); enllaços radioelèctrics, com el de RàdioSeu; i suports per als operadors de telefonia mòbil.

El tinent d'alcalde d'Innovació Tecnològica de l'Ajuntament urgellenc, Lluís Biosca, ha manifestat al respecte que “es feia necessària una reordenació de les antenes i dels serveis, possibilitant, així, una millora en les telecomunicacions inal·làmbriques al municipi, així com en la cobertura de TDT". Biosca també destaca que aquests canvis variaran substancialment l''skyline' de la ciutat, ja que es retallarà l'alçada i el volum de la torre que Telefónica té instal·lada al bell mig de la Seu.

A més a més, el projecte també preveu desplaçar molts dels serveis que ara per ara estan situats en una torre ubicada en un edifici del carrer de Josep de Zulueta. La reordenació la substituirà per una de més petita i que generarà menys impacte visual.

L'objectiu del projecte és l'actualització i millora dels serveis de comunicacions electròniques al municipi i, alhora, l'optimització de les infraestructures a la Seu i comarca. El pressupost total de la construcció d'aquesta nova infraestructura de telecomunicacions és de 364.732 euros.

Mostrar formulari de contacte