Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprova la millora de la il·luminació del centre històric

La Seu aprova la millora de la il·luminació del centre històric

Vistiplau unànime a una moció d'ERC per canviar les llumeneres i incentivar que els establiments mantinguin una part dels llums oberts durant la nit. L'acció es debatrà al Consell Municipal de Promoció Econòmica

Carrer dels Canonges de la Seu
Carrer dels Canonges de la Seu
08/02/2018 11:46

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat (PDeCAT, Compromís i CUP) una moció d'ERC per millorar i modernitzar la il·luminació del carrer Major i el carrer dels Canonges mitjançant el canvi dels actuals tubs fluorescents per llumeneres amb una llum més càlida i de baix consum. L'objectiu de la mesura serà "propiciar un passeig més agradable i afavorir l’embelliment de la zona".

La proposta, que també inclou incentivar que els establiments mantinguin una part de la il·luminació durant la nit, es va transaccionar amb el PDeCAT, que va sol·licitar que es traslladi la informació al Consell Municipal de Promoció Econòmica, que haurà de decidir si la mesura és pertinent. La tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, va subratllar que serà bo debatre-ho, "ja que no tenim constància que allargar el temps d'il·luminació dels aparadors sigui una petició dels botiguers".

El regidor de Compromís Joan Barrera també es va mostrar favorable a la moció "perquè va en la línia de millorar el centre històric" i va indicar que haurà de complementar-se amb d'altres accions, que caldria aplicar a través d'un pla estratègic. Finalment, Pau Lozano, de la CUP, va votar a favor en considerar que una intervenció d'aquest tipus incrementarà la seguretat al centre històric. Tanmateix, Lozano va insistir en la importància de potenciar el flux de persones al casc antic i abordar de forma urgent un projecte global per a la seva dinamització.

Tarifa reduïda

Segons recull la moció, el consistori mediarà amb les productores elèctriques per establir una tarifa reduïda per a les hores posteriors al tancament dels establiments comercials, és a dir, fins a les 10 de la nit a l'hivern i fins a les 12 de la nit a l'estiu. Així mateix, l'Oficina Tècnica de l'Ajuntament farà un pressupost per substituir tots els punts de llum dels porxos per llumeneres de baix consum.

El portaveu d'Esquerra, Francesc Viaplana, va agrair el suport a la mesura, prèvia al document global que haurà de regir el centre històric. Per Viaplana, la millora de la il·luminació "farà més atractiu el barri antic".

Mostrar formulari de contacte