Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprova l'assumpció de competències sancionadores d'establiments oberts al públic

La Seu aprova l'assumpció de competències sancionadores d'establiments oberts al públic

Compromís denuncia una mala gestió, que ha derivat en la nul.litat dels expedients incoats en els darrers anys. L'equip de govern (CiU) assegura que es vol magnificar la qüestió i que la situació només afecta alguns casos

Ple de la Seu (09.2015)
Ple de la Seu (09.2015)
08/09/2015 18:55

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha acordat aquest dilluns aprovar les competències d'inspecció i sanció d'establiments oberts al públic sotmesos a llicència municipal. Aquest punt de l'ordre del dia ha comptat amb el suport de CiU, Compromís i ERC, i l'abstenció de la CUP.

Aquest pas s'ha dut a terme arran d'unes al·legacions presentades per un establiment musical en què posava de manifest que el consistori urgellenc no tenia delegades aquestes competències. Això ha obligat a efectuar el tràmit de plenari, atenent la llei 11/2009 de regulació administrativa.

Malgrat el suport a la mesura, el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, ha denunciat que el retard en l’assumpció de la capacitat per fer inspeccions i sancionar, compartida amb la Generalitat, ha suposat "la nul·litat de tots els expedients i multes dels últims sis anys als locals que incomplien la norma, a més d'un perjudici al consistori i la ciutadania". En aquest sentit, ha demanat una junta de portaveus extraordinària per tractar el tema i analitzar la problemàtica que se'n pot derivar.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, ha indicat que es tracta d'una qüestió que no va ser detectada pels serveis jurídics, tot i que tots els expedients incoats han seguit la tramitació adient. Les denúncies inclouen l'informe preceptiu de la Policia Municipal i del secretari, aprovades en Junta de Govern, "on està representat Compromís". Per Fierro, "l'oposició no està exempta de la responsabilitat de control". L'equip de govern considera que "la situació es vol magnificar i només afecta un número petit d'expedients tramitats".

Mostrar formulari de contacte